Ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés
Szóval tegnap kötöttem a K&h biztosítónál egy kötelezőt, egy frissen vásárolt gépjárműre. Elindultam vele haza. Elment az olajnyomás, azonnal vissza a kereskedőnek. Korrekt arc volt, minden balhé nélkül visszaadta a vételárat. Én a negyedéves díjat kifizettem. Milyen procedúra vár rám, hogy megszünthetessem a biztosítást?

tegnapelőtt 20:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Menj be a biztosítóhoz, mond el a történetet, és törlik a szerződést. A pénzt visszautalják.
tegnapelőtt 20:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors, korrekt választ.
tegnapelőtt 20:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk bemondásra nem biztos, hogy visszaadják. Ez hivatalos irat (adásvételi, forgalomból kivonás) bemutatására szokták. Azért meg kell próbálni.
tegnapelőtt 20:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Gondolom valami papírt kaptál arról hogy visszaadtad az autót, mert valamit fel kell mutatnod hogy igazold a biztosítónak azt hogy mi van.

Egyébként én felhívnám őket megkérdezni hogy ebben az esetben mi a teendőd. Elfogják mondani pontosan mit kell tenned, és a pénzedet is visszafogod kapni, az nem vész el.

tegnapelőtt 21:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Az adásvételibe bele lett írva, hogy 20:06-kor a cég visszavette az autót,azt ennyi. Természetesen körbefotóztam, hogy sérülésmentesen visszaadtam az autót 14+ kilóméterrel. Erről papírom nincs, de lefotóztam, egy tanú előtt.
tegnapelőtt 21:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem kötöttél kötelező biztosítást, hanem szerződésajánlatot tettél, amit a biztosító visszaigazolt.

Egyrészt:

• ha távértékesítésben tettél szerződésajánlatot, akkor 14 napon belül felmondhatod (elállás), akkor is, ha időközben a biztosító megküldi a szerződést. Nem kell indoklás, nem kell semmit bizonyítani. (A te gondod, ha kéne biztosítás, de nem lesz.) Ha fizettél, akkor a felmondást követő 30 napon belül kötelesek visszautalni.

• Illetve, a közúti gépjármű nyilvántartás és a kötvény nyilvántartó szerv közti elektronikus kapcsolattartás révén záros határidőn belül ki fog derülni, hogy a közúti gépjármű nyilvántartásban nem lettél a szerződésajánlatban szereplő gépjármű üzembentartója, és mivel kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást csak az üzembentartó köthet (aki tulajdonos és üzembentartó egyben, üzembentartóként), a szerződésajánlatból nem lesz szerződés, vagy ha már szerződést is kaptál, akkor azt érvénytelenítik. A díjvisszatérítés ekkor is megillet.

tegnap 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!