Vásároltam kereskedésből egy külföldi autót, mennyi idő honosítani, átiratni?
Vettem egy jónevű Budapesti kereskedésben egy használtautót. Az autó Olaszországból lett behozva, és még nincs honosítva.
Egyelőre csak foglalót raktam le,hogy elkezdjék a folyamatot, de sokaallom a 1,5 hónapot amit jósoltak (Március 4-én irtuk meg a papírokat, és Április 18-ra írták az átírást). Valós,hogy ennyi idő lenne egy ilyen folyamat?

Nincs honosítva?!
Lehet, hogy lopott.
Hol az eredetiség igazolása?!
Simán átverhetnek.
1/1
Gondolom nincs, de ezzel nem szokott gond lenni. A kérdésem lényegi részére koncenráljunk inkább.

Sajnos nagyon is valós lehet, ugyanis az NKH-nál eleve nehéz is időpontot kapni, és hosszú is a várólista. De motoros facebook csoportban is írta valaki, hogy nrki is majd 2 hónapjába telt ,mire honosította a motorját.
Becsületes nepper csinált is erről videót.

Pedig kb annyi.
Kereskedő vagy te csinálod?
Sajnos nehéz időpontot foglalni mert csak kis ideig van nyitva online az ablak és gyorsan betrlik egy hét.
Utána egy hét múlva lehet újra próbálkozni.
Viszont ha megvan a közlekedés felügyelet már délután van rendszámod kb.

Az Autóklub általában 1 hét alatt elvégzi személygépkocsik és kisteherautók honosítását: [link]
Vannak erre szakosodott vállalkozások, ők folyamatosan foglalnak előre időpontokat műszaki vizsgahelyeken, bejáratosak az ügyintézési helyeken, így rövid idő alatt el tudják intézni. Múlt ősszel a fiamnak egy ilyen vállalkozás egy Németországból vásárolt autót két nap alatt honosíttatott; nem nagy összeget kértek az ügyintézésért.
Nem egyformák a várakozási idők az ország különböző helyein, és számít a származási hely is, nem EU tagállamból származó autó esetén jól el is húzódhat.
4/5
A kereskedés csinálja.

7/7
Nagyon egyszerű. Kideríteni,hogy valós-e az egy hónap átadási idő, vagy ez csak egy legvégső határidő, és amúgy egy hét alatt meg is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!