Mennyibe kerül most egy friss jogsis kötelező
biztosítás?
ma 15:51
Hát ezt a kutya nem fogja tudni megmondani, száz dologtól függ. Nagyságrendileg... 60 és 300 ezer között, de ezzel aligha vagy előrébb.
ma 16:00
Kb. 30 és 300 ezer között.
Leginkább attól függ, hogy milyen járműre, hány éves vagy és hogy hol laksz.
ma 16:24
Kötelező biztosítás szempontjából semmit nem jelent, hogy mikor szerezted meg a jogosítványod! Fő befolyásoló tényezők, az hogy mikor születtél, és melyik városban laksz. K&H-nál vagyok, az ő kalkulátoruk pl nem is kérdez olyant, hogy mióta van jogsid?
De anno, mikor vettem a motorom, akkor a netrisken is kalkuláltam, és ott ugyan volt ilyen kérdés, de a végösszeg szempontjából ott sem változott, még akkor sem ha azt választottam, hogy nincs jogosítványom.
ma 17:02
#4 Hogy a fenébe ne lenne fontos. Lehet a K&H-t valamiért pont nem érdekli (bár ezt kétlem), de hogy a többit igen, az tuti. Ha te lennél biztosító, téged nem érdekelne, hogy az illető most vergődött át a vizsgán, vagy pedig 30 éve vezet? Ne érts félre, kezdő is vezethet problémamentesen és 30 éves tapasztalattal is lehet balesetet okozni, de mivel ez előre megjósolhatatlan, ezért az egyetlen, amire hagyatkozni tudnak, az a valószínűségszámítás, vagy ahogy itt hívják, kockázati tényező. Statisztikailag a friss jogsis nyilván sokkal nagyobb kockázat, nagyobb valószínűséggel baleseteznek. Eleve erre épül a bonus-malus rendszer is, a tapasztalatra. Szerinted csak úgy poénból adják a bónuszt? Hogyne... azért kapod, mert ahogy telnek az évek, úgy jelentesz egyre kisebb kockázatot. Nagyon is befolyásolja az összeget, egyik legfontosabb tényező a tapasztalat.
ma 17:08
"Hogy a fenébe ne lenne fontos. Lehet a K&H-t valamiért pont nem érdekli (bár ezt kétlem)"
Nyugodtan utánanézhetsz pl a netrisken, és magad is láthatod, hogy a K&H-nál nem változik a végösszeg. Én most szórakoztam vele.
Többinél aláírom van változás. Viszont akkor megtudtunk egy okosságot, hogy akinek friss jogsija van, az válassza a K&H-t ;)
ma 17:32
7/13 A kérdező kommentje:
97-ben születtem, Budapesti vagyok (XI. kerület), és egy 15 éves Skoda Octaviát fogok vezetni, ha sikerül az első forgalmi vizsgám.
Nem fogjuk helyetted bepötyögni a kalkulátorba...
ma 17:42
9/13 A kérdező kommentje:
Jogosítvány nélkül nem tudom bepötyögni. Ráadásul az autó még az apám nevén van, akkor kerül a nevemre, ha megszereztem a jogsit. Nem azért kérdezem, mert hülye vagyok, és nem hallottam, kgfb kalkulátorról, hanem mert jelen helyzetemben nem tudok minden adatot megadni, ami kiadja az összegeket.
#9 De miért ne tudnál? Nincs jogsid, oké. Akkor beírsz egy kamu dátumot, mondjuk 2025. 01. 24, mintha 1 hónapos lenne a jogsid. Ez csak egy rohadt kalkulátor, nem fogja rád rúgni az ajtót a TEK, amiért hamis adatot adsz meg.
ma 18:11
Kapcsolódó kérdések: