Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Átkérhetem a másik autómra a...

Átkérhetem a másik autómra a bonus besorolásomat ha az autót megtartom?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy másik autót de a réginek nem tudom még mi lesz a sorsa, ideiglenesen ki van vonva így nem fizetek rá semmit. Ebben az esetben átkérhezem a bonust vagy ahoz el kell adjam vagy bontóba kell vigyem?

jan. 25. 08:36
 1/9 anonim ***** válasza:
62%
Nem tudod átvinni az újra, amíg üzembentartója vagy a réginek. Ha eladod vagy véglegesen kivonod a forgalomból, utána 2 éven belül át tudod vinni a besorolásodat az újra.
jan. 25. 09:02
 2/9 anonim ***** válasza:
35%
Átkérheted a kedvezményt az újra, és a régi kerül nullába.
jan. 25. 10:09
 3/9 anonim ***** válasza:
41%

"5. Forgalomból ideiglenesen kivont autója bonus fokozatát szeretné átvinni egy új autóra:

A bonus fokozat átvitele nem lehetséges addig, amíg annak az autónak, aminek besorolását át szeretné örökíteni, meg nem szűnik a kötelező biztosítási szerződése."

Ezt én úgy értelmezem, hogy ha megszűnt a szerződés (lejárt az 1 év), onnantól már át lehet vinni.

[link]

De hát van telefonos ügyfélszolgálata a biztosítódnak, felhívod őket, és megkérdezed. Vagy e-mail címük is van.

jan. 25. 10:50
 4/9 anonim ***** válasza:
50%

3-as válasz írója!

Rosszul értelmezed. A KGFB szerződés határozatlan időre szól, 1 év elteltével csak új biztosítási év kezdődik.

A szerződés csak akkor szűnik meg, ha valamelyik szerződő fél jogszerűen felmondja, vagy érdekmúlás következik be. Utóbbi akkor következik be, ha az üzembentartó jogszerűen átadja a tulajdonjogot (azzal együtt jár az üzembentartói jog átadás), átadja az üzembentartói jogot, a járművet véglegesen kivonatja a forgalomból, vagy meghal.

jan. 25. 14:47
 5/9 anonim ***** válasza:
35%

4

Elképzelhető, hogy igazad van.

De a cikk helyenként elég pontatlanul fogalmaz, nem kizárt, hogy itt is, ezért érdemes a konkrét biztosítóval beszélni.

jan. 26. 06:53
 6/9 anonim ***** válasza:
56%

Át.

De nem lehet 2 autón bónuszod.

jan. 26. 12:11
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Tisztelt, 5-ös válasz (06:53) írója!

A biztosítók a KGFB-s tevékenységüket nem ’helyenként elég pontatlanul fogalmazó cikk’ alapján, hanem a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII. törvény és a bonus-malus rendszer, az abba való besorolás, illetve a kártörténeti igazolások kiadásának szabályairól szóló 21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet alapján.

Így, egységes, hogy hogyan kötnek, tartanak fenn, módosítanak (pl. bonus-malus besorolást), szüntetnek meg szerződést. Ezért tudta az 1-es válasz (09:02) határozottan megírni mit nem lehet, mit lehet. Nem biztosító egyéni hozzáállásától, mérlegelésétől függ.

jan. 26. 17:58
 8/9 anonim ***** válasza:
24%

7

Diszlexiás vagy? Az 5-ös válasz nem a biztosítókról szól, hanem egy vállalkozás által írt cikkről.

jan. 27. 07:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Én az új autómra akartam átvinni a B10-et, úgy közben pont évforduló váltás miatt már le volt mondva a régi kocsi biztosítása, és az átvitelben reménykedve húztam az új szerződés kötését a régire. Az új közben várta a forgalomba helyezést.

A lényeg, miután 2 biztosítót is megkérdeztem, amíg a neved van az az autó, amin a bonuszos biztosításod is van, addig nem viheted sehová a bónuszaidat.

Add el a régit 5ft-ért, adásvételivel, ha úgy is a bontóba menne. Ott meg már amúgy is te fizetsz érte hogy átvegyék. Most felteszed, estére elviszik a tesók.

jan. 28. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!