Vennék egy 125ös motort, de még nem érkezett meg a jogosítványom. Át tudom íratni?
Még kb 1 hónap mire kész a jogosítványom.
A motorról viszont nem szeretnék lemaradni.
A nyilvantarto.hu oldalon a következő szerepel:
A tulajdonjog változás nyilvántartásba vételéhez be kell mutatni:
- a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás fedezetének meglétéről vagy a mentességről szóló igazolást
- a 60 napnál nem régebben elvégzett előzetes eredetiségvizsgálat megtörténtét igazoló hatósági bizonyítvány
- a személyazonosságot igazoló érvényes okmányt (személyazonosító igazolvány, útlevél, kártyaformátumú vezetői engedély) és a lakcímkártyát (ha van)
Az utolsó bekezdésben sem egyértelmű, hogy minden megléte szükséges, vagy csak egyik, másik.
Meg tudom venni és a nevemre íratni a jogosítvány nélkül (tulaj+ üzembentartó)?
Aki tudja, kérem ne csak beírja, hanem igazolja tényekkel!
Köszönöm szépen
Siman at tudod íratni,mert mem feltétel a jogositvány megléte a vásárlásnak és a kötelező biztosítás megkötésenek.
Mikor én vettem a motoromat, akkor sem volt még jogsim. Ráadásul a kötelező kalkulatorban azt néztem,hogy nincs is különbség árban ha van jogsid vagy ha nincs.
"Az utolsó bekezdésben sem egyértelmű, hogy minden megléte szükséges, vagy csak egyik, másik"
Ezek közül az egyik fényképes azonosító elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!