Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Második autó kedvezményes...

Második autó kedvezményes biztosítása változik ha az elsőt eladom idővel?

Figyelt kérdés
Vettem egy második autót és a kötelezőre kedvezményt kaptam. Ha idővel eladom a másik autót akkor változni fog a díjam év közben? Vagy be kell jelentenem a biztosítónál valamit?

dec. 2. 00:36
 1/5 anonim ***** válasza:
57%
Milyen kedvezményt kaptál rá? Azért mert második autó? Nem tudtam ilyen kedvezményről. Be kell jelenteni a biztosítónak ilyenkor hogy eladtad a másikat, de évközben szerintem nem módosíthatják miatta a díjat.
dec. 2. 08:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Pontosan nem tudom mennyi a kedvezmény de ki kellett tölteni minden adatot a másik autó biztosításáról pl. kötvényszám, és így a szokásos kb 40 helyett 24e lett az éves díj. Nyilván nem lenne gond ha még egy 20-ast rá kell fizetni az eladás miatt, csak kérdezem hogy ilyenkor mi a szitu?
dec. 2. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:
80%

(1-es válasz írója! Van ilyen; van amelyik biztosító már két autóra ad úgynevezett flotta kedvezményt. Olyan 7-8 évvel ezelőtt nekem is volt, két autóra. Más, de van ahol hasonló mértékű KGFB kedvezmény kapható, ha ugyanannál a biztosítónál van a szerződő lakásbiztosítása.)

Kérdező! Olvasd el a biztosítód szabályzatát, vagy kérdezd meg a biztosítód ügyfélszolgálatát. Kiderül, hogy mi a következménye, ha megszűnik a kedvezmény alapja. Általánosságban úgy van, ahogy az 1-es válaszban olvasható: biztosítási év közben nem változtatható a díj, de ügyesek a biztosítók. (Például amikor a minisztérium berágott a hatalmas károkozói pótdíj miatt, és elrendelte, hogy a felügyeletet ellátó MNB vizsgálja meg a díjtarifákat, hipp-hopp eltűntek. Nem károkozói pótdíjat kezdtek felszámolni, hanem jól megemelték az alapdíjakat és a balesetmentesen vezetőket nagy kedvezménnyel jutalmazták. Ilyenre mondta nagyapám, hogy nem kakáltam a kútba, csak a kávájára, és onnan esett bele. Az más, hogy néhány hónap múlva változatos neveken újra megjelentek a károkozói pótdíjak, igaz, jóval kisebb díjemelést okozva, mint előtte, de azóta egyre dagadnak.)

dec. 2. 17:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Meg szabad tudni, hogy ez melyik biztosító?

Csak mert nekem 7 éve van párhuzamosan két autóm. Eddig minden évben évfordulónál váltottam. De egy fillér kedvezményt nem kaptam erre eddig sehol. Olyat már láttam, hogy van olyan biztosító, ahol kérdezi a kalkulátorban, hogy van-e másik autó a neveden. De a kedvezményt minimum 5 db autótoladja.

dec. 6. 20:10
 5/5 A kérdező kommentje:
Két külön biztosítóról van szó, az első kocsi a Postánál van, a második meg az Allianznál.
dec. 26. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!