Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kezdő lesz e jogsim egy év mulva?

Kezdő lesz e jogsim egy év mulva?

Figyelt kérdés
Tavaly raktam le a AM kategóriás jogosítványt, de most kezdtem a B kategoriát. Az AM-et még nyáron szereztem meg azaz egy év mulva nyáron már nem lesz kezdő jogsi. Itt az a kérdésem hogyha megszerzem a B kategóriát akkor azal meg kell várni a két évet hogy ne legyen kezdő?
nov. 26. 21:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kezdő jogosítványt a legelső kategória megszerzésétől számolják, vagyis neked az AM-től. B-vel már nem kell várnod 2 évet
nov. 26. 21:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Az 1-es válaszból kimaradt a „nemzetközi” szó. A kezdő vezetői engedélyt az első nemzetközi kategória megszerzésétől számolják.
nov. 27. 18:49
 3/5 anonim ***** válasza:
#2 Jó és mi nem nemzetközi kategória a jogosítványban?
nov. 27. 19:07
 4/5 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek jelenleg egy kategóriája van, az „AM” kategória. A vezetői engedélye a tavalyi kategória szerzése óta kezdő vezetői engedély. Nem azért, mert az az első szerzett kategóriája, hanem azért, mert az az első szerzett nemzetközi kategóriája.
nov. 27. 23:34
 5/5 anonim ***** válasza:
57%

Krumpli-burgonya mert ez csak szőrszálhasogatás! A való életben senki nem mondja azt, hogy megszereztem a B "nemzetközi" kategóriát, és tudjuk,hogy ami a jogsiban van azzal külföldön ugyanúgy vezethet járművet, mert a kártya formátumú jogsi, egy nemzetközileg elfogadott azonositó.

Legközelebb ha valaki Stop táblát ír, akkor abba is belekötsz, hogy az nem simám Stop tábla, hanem Álj elsőbbségadás kötelető tábla, vagy nem megye van már, hanem vármegye? Hagyjuk már a hivatalos dumát, mindenki tudja miről van szó ha jogositván kategóriát írnak.

Majd legközelebb minden ilyen kérdezőt is javíts ki, aki csak simán kategóriát ír, hogy az így nem helyes. 😉 Ennyi!

https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=b+kateg%C3%..

nov. 28. 04:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!