Friss jogsisként ha meghúztam egy autót, mennyivel növekedhet következő évben a biztosítás összege?
Sajnos elmértem a centiket megfordulásnál és kicsit beletolattam egy autóba. :( egy minimális karcolás keletkezett rajta. Természetesen ott hagytam az elérhetőségemet az autón, hívott is a tulaja, hogy majd nézzük meg személyesen és megbeszéljük. Nagyon normális volt és megköszönte, hogy nem hajtottam el szó nélkül.
Én persze nagyon rosszul érzem magam, hogy nem figyeltem oda eléggé. :(
Most a kérdésem az, hogy mivel járok jobban? Ha a helyszínen megegyezünk egy összegben és kifizetem neki az okozott kárt, vagy ha a biztosítót vonjuk be? Mivel a legalacsonyabb kategóriában vagyok, idei friss jogsival, nem tudom, mekkora emelkedésre számíthatok így egy karcolás miatt.. Ami persze lehet, hogy csak egy karolás, de ha az egész elemet újra kell fényeztetni miatta, akkor nem 10-20 ezer forint, gondolom. :(
"Kettő fokozatot esel vissza, malusba. Ha nem horror összeget kér a másik fél, akkor jobb megegyezni."
igen, eleve jó magas lehet a díja, M02ben, plusz károkozói pótdíj, lazán lesz +60-80%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!