Az USA-ban minden további nélkül elfogadják a magyar jogosítványt?
A Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapjáról:
Az Egyesült Államokba rövid időre látogatók a magyar jogosítvánnyal vezethetnek, de egy évnél hosszabb tartózkodás esetén már nem érvényes a használata. Néhány állam nemzetközi jogosítvány kiállítását kifejezetten kéri a magyar jogosítvány mellé...
Annyira azért nem is különböznek a szabályok, hogy ezért indokolt lenne különbözeti vizsgát kérni, magát az autót vezetni meg mindenhol ugyanúgy kell.
Bizonyos államok azért kérik a nemzetközi jogsit, gondolom én, hogy ne kelljen a rendőreiket felkészíteni többszáz ország jogosítványainak felismerésére, hanem kettőre: USA vagy nemzetközi.
Nekem európaiként két szabály volt szokatlan, de mindkettőt nagyon gyorsan meg lehetett szokni.
Az egyik a minden irányból stop-tábla, ami kisebb forgalmú kereszteződéseknél nagyon praktikus, szívesen bevezetném itthon is.
A másik az úttest közepét jelző dupla sárga vonal, ami annyiban megfelel a mi záróvonalunknak, hogy nem szabad rajta előzni, annyiban meg nem felel meg, hogy balra kanyarodni szabad rajta.
(Még a harmadik lehetne a piros lámpánál jobbra kanyarodás, de ahol én eddig vezettem, ott vagy állami szinten tilos, vagy szinte mindenhol kint volt a NO TURN ON RED tábla.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!