Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogyan lehetne kivonni forgalo...

Hogyan lehetne kivonni forgalomból ezt az autót?

Figyelt kérdés

Már több mint két éve vonogatom ki ideiglenesen.

Háború kitörésekor Ukrajnában voltam Lembergben, mivel egy napom volt lelépni a sorozás miatt és nem tudtam bele tankolni hirtelen kellett cselekedni és vonattal jöttem Kárpátaljára majd át a határon.

Az autó ott maradt valahol, fogalmam sincs azóta mi lett vele gondolom elbontották vagy nemtudom. Egy párszázezres kisautó, nem drága dolog. Viszont utána szembesültem vele hogy nem tudom kivonni a forgalomból mert ahhoz “bontási igazolás kell”. Rendszám sincs nálam, külföldi vevőre iratás sem játszik meg az amúgy se lenne szabályos.

Most már örökké kellesz fizetnem rá ezt a pár ezer forintos ideiglenes kivonást vagy van más lehetőség?

szept. 10. 14:47
 1/8 anonim ***** válasza:
52%

Hát, ez pech :(

Magyarországon valóban csak úgy lehet véglegesen kivonatni egy autót, ha leadja a bontóba, ahhoz nyilván kéne az autó is.

A többi egyéb megoldás, mind fű alatti... Szóval igen, most már sajnos örökké hosszabbítanod kell az ideiglenes kivonást, bár tény, hogy évi 2300 Ft az még nem olyan vészes.

Vagy nem hosszabbítod meg, és reménykedsz, hogy a forgalomba automatikusan visszakerülő, de biztosítás nélküli autót hamar kivonja majd a hivatal, és nem számláz ki sok fedezetlenségi díjat...

szept. 10. 14:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Beballagsz a rendőrségre és elmondod ugyan ezt annyival kiegészítve, hogy helyi ismerőseid megerősítették, hogy már nincs ott a kocsi ahol hagytad. Ha biztosra akarsz menni akkor egy 5 km-rel arrébb lévő helyet mondasz be mint ahol leparkotad.

Hidd el, nem fog nagy erőkkel nyomozni a rendőrség, hanem kapsz majd egy határozatot, hogy sikertelenül keresték. Azzal le tudod íratni a nevedrol.

szept. 10. 15:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Pénzért bármit el lehet intézni.

De a legegyszerűbb rendőrségen bejelenteni, ahogy #2-es javasolta.

szept. 11. 08:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Üzembentartóival eladhatom ha ki van vonva ideiglenesen a forgalomból?
szept. 11. 21:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Üzemben tartót csak bejegyzik, a tulajdonos attól te maradsz...
szept. 12. 05:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor passz, nem tudom mit csináljak írtam e-mail a 1818-nak
szept. 12. 07:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk csináld amit a #2-ben mondtam?!
szept. 12. 08:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Oke, azt is megpróbálom
szept. 12. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!