Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kitáblázatlan útépítés miatt...

Kitáblázatlan útépítés miatt kár keletkezett az autómban, hova tovább?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A településen ahol élek útmunkákat végeznek. Mikor hazafelé mentem egy beláthatatlan jobb kanyar után minden táblajelzés nélkül fel van marva az út kb. 5-6 cm mélyen az úttest teljes szélességében.Nekem ebbe sikerült belemennem olyan 40-el, azóta a futóművem jobb elöl istentelenül kopog, mindent érezni ami alattam van, valószínűleg elszállt a lengéscsillapító. Ilyenkor le kell nyelnem a kárt mert "figyelmetlen" voltam, vagy jogosult vagyok valami kártérítésre?

Előre is köszi a válaszokat! :)

aug. 26. 17:08
 1/4 anonim ***** válasza:
94%
Beláthatatlan kanyarban 40-nel? És ha forgalmi okokból torlódás lett volna, akkor sem a te hibád, hogy beleszaladsz egy autóba? Igen, kirakhattak volna egy sebességkorlátozó táblát, de a kanyarok előtti sebességkorlát is csak azoknak szükséges, akik maguktól nem tudják, hogy észszerűen milyen tempóban kéne megközelíteni a kanyart a beláthatatlansága miatt. Ez bizony tanulópénz.
aug. 26. 17:46
 2/4 anonim ***** válasza:
67%
Hova tovább? A futóműveshez. Ezt le kell nyelni. Senki sem fogja kifizetni hogy 40-el belerongyolsz egy beláthatatlan kanyarba és jön ami jön felmart út, gyalogos, kerékpáros viszel mindent. Tanulópénz, úgy vezess hogy bármi van meg tudj állni vagy lassítani.
aug. 26. 18:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként azt hozzáteszem, én felmart útnál, amikor tényleges munka nem kezdődik, még SOHA nem láttam táblát. Budapesten sem kis utcában, ahol 3 méter hosszan fel volt marva, vidéken sem, de még országúton sem, csak kiraktak egy 30-as táblát, és aki megszokta, hogy ott a 70-es táblánál is 100-zal megy, az bizony megszívta. Előre kell nézni. Kanyarra meg van egy másik jó példám. Ha Budapest felé jössz az M1/M7-en, és a Petőfi híd felé kitáblázott két sávban haladsz, kanyar előtt van egy 30-as tábla. Nem véletlenül. Amikor először arra jártam, nem ismertem az utat. Kanyar után pár tíz méterre van egy lámpa, és ha csak 2-3 autó áll előtte, ha nem tartod be a 30-at, akkor pont nem látod, hogy amint vége a kanyarnak, majdnem ott a sor vége. Kanyarba mindig úgy megyünk be, hogy amit nem látunk, az előtt lehetőleg meg tudjunk állni. Lehet ott hegyi úton akár kő/szikla, lehet bárhol olajfolt, falevél stb. stb.
aug. 26. 18:49
 4/4 anonim ***** válasza:
80%
Jogosítványt mikor tervezed megszerezni...?
aug. 27. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!