Jogosítvány nélkül kötött biztosítás - jogosítvány megszerzésekor mi a teendő?
A címben igazából leírtam mindent. Van egy motoron, amit jogosítvány nélküli biztosítással kötöttem, ugye az átíráshoz kellett a kötelező biztosítás.
Viszont amikor az ember megszerzi a jogosítványt, és elkezdené használni a járművet, akkor szükséges biztosításon módosítani? Jelenleg A0 kategória a biztosítás.
Bocsánat, ha volt már hasonló, csupán nem tudtam hogyan keressek rá. Mindig csak azok az eredmények jöttek ki, hogy jogosítvány nélküli lehet-e biztosítást kötni, arra nem találtam semmit, hogy utána mit kell csinálni.
A biztosítás a motorra szól, semmi jelentösége, hoyg neked van.e jogosítványod. Ebböl következöen nem kell semmit sem tenni.
Ez olyan kérdés, hogy a házra kötöttél biztosítást, mit kell tenni, ha megszerzed utána az érettségit
Biztosítási év közben nem változtatható a díj.
Ha gondolod, bejelentheted a biztosítódnál, hogy az évforduló előtt küldött következő biztosítási év díjajánlatánál figyelembe vehessék.
De, biztosítási évforduló előtt célszerű kalkulációt csinálni, hogy tudni lehessen melyik biztosítónál mennyi a díj. Ott, ha már van vezetői engedélyed, akkor nyilván úgy kalkulálod a díjat; akár bejelentetted a jelenlegi biztosítódnál, akár nem. A megtörtént bejelentés akkor előnyös, ha ugyanannál a biztosítónál szeretnél maradni, mert akkor nem kell az évforduló környékén intézkedni, módosíttatni a díjajánlatot.
Kérdés, hogy látszik-e a díjon? Hogy megtudd, csinálhatsz most is egy kalkulációt, kétféleképp; csak egy jelölést kell megváltoztatnod.
Köszönöm, akkor igazából most nincsen semmi dolgom a biztosítással?
Már be van fizetve az évre, akkor jövőre nézegetem majd meg megint ezeket.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!