Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Jogosítvány nélkül kötött...

Jogosítvány nélkül kötött biztosítás - jogosítvány megszerzésekor mi a teendő?

Figyelt kérdés

A címben igazából leírtam mindent. Van egy motoron, amit jogosítvány nélküli biztosítással kötöttem, ugye az átíráshoz kellett a kötelező biztosítás.

Viszont amikor az ember megszerzi a jogosítványt, és elkezdené használni a járművet, akkor szükséges biztosításon módosítani? Jelenleg A0 kategória a biztosítás.

Bocsánat, ha volt már hasonló, csupán nem tudtam hogyan keressek rá. Mindig csak azok az eredmények jöttek ki, hogy jogosítvány nélküli lehet-e biztosítást kötni, arra nem találtam semmit, hogy utána mit kell csinálni.

jún. 16. 03:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmi dolgod nincs,ugyanis ha csinálsz egy kalkulációt, akkor láthatod,hogy nincs díjkülönbség jogsis, vagy jogsi nélküli biztosítás megkötésénél. Én is hasonló cipőben voltam,mikor vettem a mototomat télen, de csak tavasszal lett meg a jogsim, ekkor láttam, hogy tök mindegy mit ír az ember a jogsi megszerzésének évéhez.
jún. 16. 06:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs vele dolgod.
jún. 16. 07:16
 3/5 anonim ***** válasza:
38%

A biztosítás a motorra szól, semmi jelentösége, hoyg neked van.e jogosítványod. Ebböl következöen nem kell semmit sem tenni.

Ez olyan kérdés, hogy a házra kötöttél biztosítást, mit kell tenni, ha megszerzed utána az érettségit

jún. 16. 07:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Biztosítási év közben nem változtatható a díj.

Ha gondolod, bejelentheted a biztosítódnál, hogy az évforduló előtt küldött következő biztosítási év díjajánlatánál figyelembe vehessék.

De, biztosítási évforduló előtt célszerű kalkulációt csinálni, hogy tudni lehessen melyik biztosítónál mennyi a díj. Ott, ha már van vezetői engedélyed, akkor nyilván úgy kalkulálod a díjat; akár bejelentetted a jelenlegi biztosítódnál, akár nem. A megtörtént bejelentés akkor előnyös, ha ugyanannál a biztosítónál szeretnél maradni, mert akkor nem kell az évforduló környékén intézkedni, módosíttatni a díjajánlatot.

Kérdés, hogy látszik-e a díjon? Hogy megtudd, csinálhatsz most is egy kalkulációt, kétféleképp; csak egy jelölést kell megváltoztatnod.

jún. 16. 15:05
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor igazából most nincsen semmi dolgom a biztosítással?

Már be van fizetve az évre, akkor jövőre nézegetem majd meg megint ezeket.

Köszönöm szépen a válaszokat!

jún. 17. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!