Jól cselekedtem?

Figyelt kérdés
Parkolás közben nekitolattam egy autó elejének. Kiszálltam, megvizsgáltam mind a két autót, jelentős kárt nem találtam. Viszont többen látták az esetet, ezért úgy döntöttem hagyok egy cetlit, amire röviden leírtam mi történt, a végén a nevemmel és telefonszámommal, fotót és készítettem a két autóról, majd eljöttem. Hazajöttem és elmeséltem a szüleimnek mi történt, a képeket is megmutattam nekik, ők azt kérdezték minek hagytam cetlit? Hiszen nem történt semmi, nem is látszik semmi. Majd ha az illető felhív, és betétlapot követel egy ilyen kis semmiségért, majd nézhetünk. A mi biztosításunk lesz drágább amit ugye ők fizetnek. Szóval megkaptam a fejmosást. De szerintetek jól cselekedtem? 20 éves vagyok és több mint egy hónapja van jogsim.

2024. jún. 5. 14:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Jól cselekedtél.

Sumákolni nem szép dolog.

2024. jún. 5. 15:00
 2/9 BeefEater ***** válasza:
100%
Igen, nagyon jól döntöttél.
2024. jún. 5. 15:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Azóta telefonált az illető. Úgy látja hogy az első lökhárító elmozdult. Megnézeti szakemberrel és keresni fog, vagyis most már a szüleimet, mert ő kis beszéltek vele és elmondták mi a helyzet, hogy nem az enyém az autó. Mire számíthatunk? Nagyon sokba kerül egy lökhárító csere?
2024. jún. 5. 15:34
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

Ezt nem lehet megmondani. Az is számít milyen autó.

Az is lehet, hogy egy mozdulattal helyre teszik, de komolyabb gond is lehet, főleg újabb autóknál, ahol sok szenzor van.

Viszont ha a biztosító fizet, akkor nektek mindegy, hogy 20 ezret fizet vagy 200-at. Ugyanúgy visszasorolják apukádat (vagy akinek a nevén van a biztosítás) és kicsit drágább lesz a biztosítása jövőre. Ennyi.

2024. jún. 5. 15:45
 5/9 A kérdező kommentje:
Mennyivel lesz drágább? Vagy ezt sem lehet ennyiből megmondani? Csak annyit szeretnék tudni hogy jelentős összeggel-e vagy sem. Egyébként nem hiszem hogy drága autó, egy Toyota Yaris volt, de nem tűnt újnak.
2024. jún. 5. 15:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet ennyiből. Millió dologtól függ
2024. jún. 5. 16:56
 7/9 bazaltkaroly ***** válasza:
51%
Jól cselekedtél. Ne rágódj ezen, vigasztaljon az, hogy becsületes ember vagy, ami ritka.
2024. jún. 6. 09:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

De miert kellene lokharitot cserelni?

Egy oreg auton?

Viszont jelentos osszeget ne fizessetek neki!

Meg nehogy markaszervizbe akarja vinni!

Akkor maradjon a kek-sarga, aztan rendezze a biztositoval.

Nehogy azt akarja kihasznalni, hogy 20 eves vagy.

Majd ird meg, mik a fejlemenyek, arra is valaszolni fogok!

2024. jún. 6. 17:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Na az lett a vége, ahogy egy válaszoló is írta hogy egy mozdulattal a hölgy tulajdonos férje vissza rakta a lökhárítót, így végül nem vitték szerelőhöz. Szóval így nincs dolgunk egymással. Megnyugodtam :) Ezentúl biztosan jobban odafigyelek és 3x megnézem hogy hova tolatok. Köszönöm szépen a válaszokat!
2024. jún. 7. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!