Elektromos rollerekre kötelező biztosítás július 16.-tól? Ez most komoly?
Most olvasom facebook-on, hogy a 25 kilónál nehezebb, és a 25 km/h-nál gyorsabb rollerekre július 16-tól biztosítást kell kötni. Regisztrálva, vizsgáztatva nincsenek az e-rollerek, sőt jármű státuszuk se tisztázott, úgyhogy az üzembentartó felelőssége lesz, a biztosítás.🤭🤭 Te szent sz*r!😆 Magyarországon a trükközések, és a "megoldjuk okosban" országában, ilyet mondani, hogy az üzembentartó felelőssége lesz...🤦♀️🤦♀️
Jogsi, védőfelszerelés, továbbra sem kell rá, bárki vezetheti, de kötelező biztosítás az kell... Aha, ok. Jól sejtem, hogy itt megint valami Fidesz közeli embernek gyorsan kell sok pénz, azért van ez az egész?
Vagy ez ilyen becsületkassza lesz szerintetek? Mert ezt kb. ember nincs, aki követni, vagy ellenőrizni tudná.
Igen, az alapötlet jó, csak a megvalósításnál nem tudja a jobbkéz, mit csinál a bal.
Meg a baj az, hogy ennél jóval égetőbb problémák n
Igen, az alapötlet jó, csak a megvalósításnál nem tudja a jobbkéz, mit csinál a bal.
Meg a baj az, hogy ennél jóval égetőbb problémák nincsenek szankcionálva, betartatva.
Én most beülök a kocsimba, kimegyek a házunk előtti útra és az 50 km/h helyett kihúzatom 100-ig az autót, majd megfordulok a záróvonalon és mindezt 2 sör után. Erre 90% feletti az esély, hogy a kutya nem fog megbüntetni. És amíg csak elvétve, nagyon hébe-hóba van egy komolyabb szabály betartatva, addig nem gondolnám, hogy a rollerek biztosításával komolyabban foglalkozna bárki is.
Jaja, igen tudom. Ez a "folyamatban van" ez egy nagyon klasszul csengő szófordulat nálunk, bármire ráhúzható, és akkor ezzel el is van intézve. Érdekes az e-rollerek Kreszbe iktatása évek óta "folyamatban van" nálunk, nem győzöm olvasni, milyen sok előrelépés történt azóta is.😆
A Facebook kirakta a Vezess.hu linkjét, ott láttam először, de azóta megnéztem, több helyen is írnak róla, hogy 07.16.-tól elvileg kötelező lesz a biztosítás.
Én is amondó vagyok, várjuk ki a végét, eddig nekem nagyon ilyen "zavaros vízben halászunk" beütése van az egésznek.
Alapvetően jó ötlet, mert képzeld el a következőt.
Jóska megy a rollerével, majd rosszul veszi be a kanyart, és nekimegy valaki autójának. Erre gyorsan felpattan és eltűnik egy szűk kapualjban. Se rendszám, se bármi igazoló, a személyleírás pedig nem túl nagy segítség. Az autóban nem volt kamera, és utánaeredni sem tud, mire a rendőrség megjelenik a rolleres már otthon van, és pár napra leteszi a rollert, amíg leül a por. Az autós más hibájából a saját kárát rendezheti, mert a rolleres nem akart zsebből fizetni. Ha van biztosítás, akkor annyira nem lesz égető a dolog, mert a biztosító rendezi a dolgokat, így nem valószínű, hogy megpróbál elmenekülni.
De azért tegyük hozzá, hogy a legtöbb elektromos roller nem tud 25 felé menni, ezért csak egy kis réteget érintene a dolog.
Amúgy ezt hivatalos hírforrás tette közzé, vagy csak valaki beböfögte Facebookon? Küld el légyszi a cikket.
Illetve 👆🏻 nem értem 🤔 hogy minek 😤 kell ennyi 🫴 emojit 😀 tenni 👇 a kérdésbe ❓ Azt hiszed 🫵🏻, hogy ettől 🫴 határozottabb 💪 lesz a szöveged? 🤡🤡🏰🧬🕒💱🐉🧆🇨🇳
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!