Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Az ismerősömnek kölcsönadtam...

Az ismerősömnek kölcsönadtam az autóm, de ő meghúzott egy másik autót, és ő elhagyta a helyszínt, illetve szabálysértési eljárás indult ellene. Az anyagi kárt ugye nem nekem kell megtéríteni?

Figyelt kérdés

2024. ápr. 21. 09:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor jó tanulópénz volt, asszonyt, kocsit nem adunk kölcsön, eleve ha már trükközünk a biztosításfizetéssel, akkor pláne nem valami harmadik trógernak.

Rajtad fogják követelni, aztán a haverral majd rendezed békésen, vagy kevésbé békésen.

Már amit lehet. Azt nem tudom, ilyen esetben a büntetőpontok, kérokozói pótdíj és hasonlók, hogyan alakulnak már, ha eljárás is van

2024. ápr. 21. 13:33
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
ahogy 11es írja: asszony, autó, pénz. sose adjuk kölcsön papír nélkül.
2024. ápr. 21. 13:45
 13/18 A kérdező kommentje:
Tehát, ha a károsult megint feljelentést tesz, akkor ellenem megy a bűntetőeljárás?
2024. ápr. 21. 16:29
 14/18 fmmarci válasza:
100%
Szóval ha feljelentést tesz és nem sikerül tisztázni, hogy ki vezette a kocsit akkor az üzembentartó lesz felelősségre vonva.
2024. ápr. 23. 07:51
 15/18 A kérdező kommentje:
De ez az, hogy tudni ki vezette a kocsit
2024. ápr. 23. 20:01
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Neked csak azt az 5 évet kell leülnöd ami a cserbenhagyásos gázolásért jár.. 😄
2024. ápr. 30. 10:59
 17/18 eddiboy ***** válasza:

Elég sok a zavar a fejedben.

A károsult miért is tenne feljelentést (pláne újra). Neki az autó okozta a kárt, azt az autó kötelező biztosítása megtéríti. Mindegy ki vezette. Te dönthetsz úgy, hogy megfizeted a biztosító felé a kárt, hogy ne csökkenjen a bonus-malus kategóriád.

Te ellened miért is indulna büntetőeljárás? Azt írod, az ismerősöd ellen folyik szabálysértési eljárás. Az miért is változna át büntetővé, és vándorolna át rád? Az valószínűleg a helyszín elhagyásáért indult ellene, kap majd valami büntetést, de annak nincs semmi köze a biztosítási ügyhöz.

2024. máj. 16. 09:47
 18/18 anonim ***** válasza:

"Azt nem lehet, hogy a károsult újra feljelenti a valós kórokozót?"

Az attól is függ, hogy klorotikus-nekrotikus gyümölcsfoltosság-vírus, vagy sima influenza.

2024. jún. 1. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!