Az ismerősömnek kölcsönadtam az autóm, de ő meghúzott egy másik autót, és ő elhagyta a helyszínt, illetve szabálysértési eljárás indult ellene. Az anyagi kárt ugye nem nekem kell megtéríteni?
Hát akkor jó tanulópénz volt, asszonyt, kocsit nem adunk kölcsön, eleve ha már trükközünk a biztosításfizetéssel, akkor pláne nem valami harmadik trógernak.
Rajtad fogják követelni, aztán a haverral majd rendezed békésen, vagy kevésbé békésen.
Már amit lehet. Azt nem tudom, ilyen esetben a büntetőpontok, kérokozói pótdíj és hasonlók, hogyan alakulnak már, ha eljárás is van
Elég sok a zavar a fejedben.
A károsult miért is tenne feljelentést (pláne újra). Neki az autó okozta a kárt, azt az autó kötelező biztosítása megtéríti. Mindegy ki vezette. Te dönthetsz úgy, hogy megfizeted a biztosító felé a kárt, hogy ne csökkenjen a bonus-malus kategóriád.
Te ellened miért is indulna büntetőeljárás? Azt írod, az ismerősöd ellen folyik szabálysértési eljárás. Az miért is változna át büntetővé, és vándorolna át rád? Az valószínűleg a helyszín elhagyásáért indult ellene, kap majd valami büntetést, de annak nincs semmi köze a biztosítási ügyhöz.
"Azt nem lehet, hogy a károsult újra feljelenti a valós kórokozót?"
Az attól is függ, hogy klorotikus-nekrotikus gyümölcsfoltosság-vírus, vagy sima influenza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!