Köztes adásvételit elfogadják az okmányirodában? ( Törzskönyv, Rendszám nálam van )
Mit jelent az, hogy "egyből", meg hogy "köztes adásvételi"?
Barátod megvette. Te meg megveszed tőle. Mi ebben a bonyolult? Nem igazán értem, hogy mit szeretnél kérdezni.
Köztes adás-vételivel is átírható. A lényeg, hogy legyen 1 példány ami haverod és az előző tulaj közt lett írva.
Azt viszont nem tudom, hogy ilyen esetben majd haverodra milyen fizetnivalót vetnek ki.
Ja csak a haverodat jól megvágják, mert nem íratta a nevére 15 napon belül, plusz valószínűleg kötelezőt sem kötött rá, tehát lesz a fedezetlenség miatt is büntetés,és ezt lehet majd rajtad akarja majd behajtani.
Meg én azért futnék egy kört az okmányirodában, hogy mit tudnak erről az autóról? Egyáltalán tiszta-e a tulajdonosi lánc, és majd vissza tudod-e helyezni a forgalomba valamikor? Egyik haverom jobban benne van a veteránozásban, és ő mesélte, hogy nagy lutri ez, mivel ugyan minden magyarországi autónak ami valamikor is rendszámot kapott, van kartonja, csak éppen az a irattár ahol ezeket tárolták beázott, és sok irat megsemmisült.
#7 Ha ki van vonva, akkor mondjuk nincs a kötelezővel gond, de neked vinni kell egy igazolást, hogy kötöttél rá. Viszont a megkötésnél probléma lehet a forgalmi hiánya, mert kell róla pár adat. Illetve szerintem az eredetiségvizsgához is kellhet, anélkül meg hogyan iratod át? Kötelezőt persze egyből le lehet mondani amint újra kivonatod forgalomból.
Törzskönyv gondolom nincs hozzá, akkor meg kellhet a kartonja, ha nincs meg, akkor az meg a te szívásod, nem az okmányirodáé, mert hiába újítod fel , ha nem tudod majd levizsgáztatni, és újra forgalomba helyeztetni.
Szóval első körben azért utánakérdeznék ennek, mert lehet ráköltesz egy csomó pénzt, aztán nézegetheted az udvaron.
Ez egy nagy katyvasznak tűnik, így én a helyedben nem mennék bele , gyanítom, hogy a haverod is rájött erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!