Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » El szeretném adni a kocsimat,...

El szeretném adni a kocsimat, ami ki van vonva a forgalombol súlyadó nem fizetése miatt. Annak aki megveszi mennyibe kerül vissza rakatni?

Figyelt kérdés
érvényes rá minden papir. tehát van műszaki is rajta még 2011.-ig
2010. okt. 19. 13:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Ami pluszkötlség az okmányirodában, az a 6000 Ft törzskönyv és az 580 Ft matrica. Ezen felül problémás lesz eljuttatnia eretedvizsgára, mivel ugye hivatalosan nem vehet részt az autó forgalomban, viszont április óta megszűnt a mobil eredetvizsálat. Tehát vagy trélerrel viszi el eredetvizsgára, vagy kér a rendőrségtől útvonalengedélyt erre, hogy ezt az utat megtehesse.
2010. okt. 19. 13:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez pontosan így van. Szóval nincs vele több baj, mint egy olyannal ami forgalomba van. Átiratja és már forgalomba is van. Nem tudom h létezike még útvonalengedély, h egy olyannal ellhetne vinni esetleg az autót.
2010. okt. 19. 15:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez nekem túl egyszerűnek tűnik. Legjobb tudomásom szerint akkor lehet újra forgalomba helyezni, ha minden tartozást rendez a tulajdonos. Egyébként így is tűnik logikusnak, mert ha a tulajdonosváltás "nullázná" a fennálló tartozásokat, akkor a hiányzó gépjárműadót senki sem fizetné meg. Egyébként pedig ki kell fizetni az átírás illetékét (ezt sosem tudom, mennyi), kell egy új forgalmi, új biztosítást kell kötnie a vevőnek, aztán már lehet is vele autókázni.
2010. okt. 19. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Kedves 15:22-es! Elős válaszoló vagyok. Én természetesen csak a PLUSZköltséget és problémákat írtam le, amik egy formgalomban lévő autó átírásához képest jelentkeznek. Az átírási illeték, vagyonszerzésiilleték, új forgalmi ára, biztosítás természetesen alap, hogy vannak ennél is. :)

A teljesítményadót szerintem az eladón kéne, hogy behajtsa az önkormányzat, az új tulajnak szerintem ehhez nincs köze.

2010. okt. 19. 15:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Rendszámot lekapták róla?
2010. okt. 19. 15:27
 6/6 A kérdező kommentje:
még nem. csak levelet kaptam. természetesen engem nem az érdekel, hogy nullázodik a tartozásom. az utánna is fenn állna szerintem. csak az érdekel, hogy aki megveszi kell e fizetni, hogy vissza tegyék, vagy automatikusan ahogy megveszi átiratásnál vissza helyezik e.
2010. okt. 19. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!