Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Csináltam 200.000 Ft kárt...

Csináltam 200.000 Ft kárt ismerős kocsijában, érdemes zsebből kifizetnem, vagy inkább biztosítón keresztül?

Figyelt kérdés

Azt meg kell fizetnem majd a biztosítónak?

B10-ben vagyok, sosem csináltam balesetet.

Az én kocsimban nem esett kár.

2023. szept. 15. 21:35
 1/4 anonim válasza:
71%
A szived tudja a választ
2023. szept. 15. 21:39
 2/4 A kérdező kommentje:

A szivem sem ért hozzá.

Ilyenkor átkerülök malus 10-be és többszöröse lesz az éves kötelezőm, vagy mi a következmény?

2023. szept. 15. 21:46
 3/4 anonim ***** válasza:
79%

Számold ki:

B10-ből B8-ba kerülsz. Ha jól emlékszem 2 évente lehet egy szintet lépni. Számold ki, mennyivel fogsz többet fizetni.

Szerintem 200 000 Ft-t még érdemes zsebből fizetni. Voltam hasonló helyzetben. Éppen nem tudtam kifizetni...

2023. szept. 15. 21:48
 4/4 anonim ***** válasza:
79%

Csinálj kalkulációt (netrisk, mabisz, insura stb.), díj szerint növekvő sorrendben megkapod, melyik biztosítónál mennyi lenne a biztosításod.

Ha nincs több, mint 60 nap az évfordulóig, akkor pontosan megtudod, ha az évforduló napját adod meg kezdőnapként.

Ha több mint 60 nap van, akkor is kapsz egy körülbelüli képet; valamilyen 60 napon belüli dátumot adva meg kezdőnapként.

Legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt indoklás nélkül fel lehet mondani a biztosítást az évforduló napjára, és legkésőbb az évforduló napján, az évforduló napjával kezdődően köthető másik biztosítóval szerződés (biztosítóváltás). Így, ha van kedvezőbb díjú, akkor át lehet szerződni.

Év közben nem változtathatják a díjat, változás az évfordulótól lehet.

Személygépkocsi esetén egy biztosítási éven belüli minden káreseményért 2 fokozatot sorolnak vissza; ha nem lesz több, akkor B08-ba kerülsz; ezt megadva kalkulálj.

Ha a következő biztosítási évben nem lesz káreseményed, akkor 1 fokozattal feljebb kerülsz; B09-cel is csinálhatsz kalkulációt, hogy valamennyire képben légy a döntéshez; rá következő biztosítási évben visszakerülhetsz B10-be, ha nem lesz káresemény.

Sajnos, az nem garantálható, hogy annyi lesz a díj, amennyi most kiszámolható, mert a biztosítók nagy része évente többször változtat díjtarifát, több is van, amelyik havonta.

2023. szept. 15. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!