Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Most így fel fogják bontani a...

Most így fel fogják bontani a szerződést vagy nem ?

Figyelt kérdés
Kocsira kötelezőt neten keresztül fizetem 2 kocsira. Jelenleg nem tudok utalni a másik kocsira jött csekk is emlékeztetni, hogy fizessem be az meg is történt de a másik (uniqa) nem küldtött ezidáig és holnap utánig be kellene fizetnem most én igényeltem tőlük egy csekket, hogy szeretném rendezni ezt az időt meg fogják várni vagy bontják a szerződésem
2023. aug. 21. 12:24
 1/2 anonim ***** válasza:
88%

Azonnal is tudsz utalni bankon vagy a honlapjukon keresztül is.

El kellene már felejteni ezt a sárga csekket!

2023. aug. 21. 12:54
 2/2 anonim ***** válasza:
92%

A „holnap utánig be kellene fizetnem” pontosan mit jelent? Holnapután lesz a díj esedékessége, vagy akkor jár le a türelmi idő? A kettő közt 60 nap a különbség.

A díj esedékességének napjától, törvény, 60 nap türelmi időt biztosít a megfizetésre. A türelmi idő alatt fennáll a biztosító helytállási kötelezettsége, azaz, él a biztosítás. A türelmi időn belüli megfizetés időre történt megfizetésnek számít.

Ha holnapután a díj esedékességének napja lesz, akkor sok időd van a csekket várni, idővel sürgetni a küldését. Ha holnapután a türelmi idő jár le, akkor mindenképp megoldást kell találnod arra, hogy legkésőbb holnapután megérkezzen a befizetés a biztosítóhoz, egyébként díjnemfizetés miatt felmondják a biztosításod, ami hátrányokkal jár. Bár, ebben az esetben eltékozoltál úgy kéthónapnyi időt.

(„Jelenleg nem tudok utalni” ← 1/ „Azonnal is tudsz utalni bankon vagy a honlapjukon keresztül is.” Nyilván jobban tudod, mint a kérdező.)

2023. aug. 21. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!