Biztosító váltás 30 nappal előtte?
A példádban február 1-én nem jár le a biztosítás, hanem az az évforduló napja. Ha nem mondod fel jogszerűen, akkor automatikusan folytatódik a meglévő biztosítónál újabb egy biztosítási évre; nincs semmiféle lejárat, megszűnés.
A biztosítást jogszerűen az évforduló napjára mondhatod fel úgy, hogy a biztosító megkapja legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt.
Ha február 1-én van az évforduló, az azt megelőző 30. nap január 2., tehát a felmondásnak legkésőbb január 2-án meg kell érkeznie a biztosítóhoz. Előbb akármennyivel felmondhatod.
Ha jogszerű a felmondásod, akkor az évforduló napján, február 1-én már nem lesz biztosításod. Hogy ne legyen fedezetlen napod, február 1-i kezdőnappal kell új biztosítást kötnöd. Biztosítást legkorábban 60 nappal a kezdőnap előtt, legkésőbb a kezdőnapon köthetsz, a kezdőnaptól. Így, ha nem akarsz biztosítással fedezetlen napo(ka)t, akkor előző év december 3. és a tárgyév február 1. időszakban, február 1-i kezdőnappal köthetsz új biztosítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!