Ha nem volt kotelezo biztositasom es ha es voltam a karosult akkor kinek kell fizetnie?
Nem fogsz kártéritést kapni, mivel az autót elvekben nem felel meg a közúti közlekedésre, mivel ahoz az érvényes kötelező felelőség biztosítás is kell.
A biztositó nem fog fizetni, perelhetsz, de ha véletlen még meg is nyered a pénzt, több lesz az idegeskedés és a perre költött pénz mit a nyereség.
Az KGFB-t be kell fizetni!
Gondolj bele. Milyen nagy szarban lennél ha te mentél volna bele valami ferrari értékű autóba és neked kéne most kipengetned több tiz milliót?
Örfülj hogy olcsón megúsztad, és fizesd be a kötelezőt hogy legközelebb ne basszrá:D
Mivel a károkozó biztosítója fizet a te biztositodnak, ezért ha nincs biztosítva a károsult autója nem jár.
Mivel a forgalomban sem vehetne részt a károsult autó.
Ilyenkor a fedezetlen napokat kifizetettik a károsultal, ami jóval több, mint a biztosítás lenne. Valamint ha történt rendőri intézkedés akár feljelentést is tehettek.
Ami pénzbírság.
Hiába károsult az ember, bekevernek még egy szöget
akkor ujra leirom. A masik fel volt a vetkes. A vetkes autojanak a javitattasat ram tudjak verni azert mert nem volt biztositasom ugy hogy nem en voltam a hibas?
Nem tudom ti honnan olvassatok azt hogy nekem jaro karteritesrol kerdezek.. hanyszor irjam meg le?
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (gy.k. kresz)
5. § (1) A közlekedésben olyan járművel szabad részt venni,
f) amelyre a külön jogszabályban meghatározottak szerinti kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet fennáll.
---
Azaz a kgfb nélküli járművel részt sem vehetnél a forgalomban. A bíróság előtt a biztosító ügyvédei azzal fognak érvelni, hogy ha nem veszel részt a forgalomban, akkor nem keletkezik kára a másik félnek, tehát fizess. És a bíró ezzel teljes mértékben egyet fog érteni.
Lehet emiatt hisztizni meg nyafogni, de ha jogosítványod van, akkor ezt is tudnod kell. Ezt sem csak én mondom, a bíró is ezt fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!