Áttehető a bónusz másik autóra így is?
Helyzet a következő: Lerobbantam a munkahelyemen. Egy telepen dolgozom a saját autómbòl, szóval most nem tudok menni sehova. Mondjuk szállásom sincs, mert két napja megszűnt, szóval egyébként sem mentem volna sehova, de mellékes.
Pár nappal ezelőtt szintén lerobbantam, elvittem a kocsit nehezen szervizbe, de olyan ,,jó" munkát végzett a szerelő, hogy megint szar a kocsi. Hurrá! Na, elegem van. Nem költök rá egy fillért sem, mert már vagy egy, éves fizetésem ráment két év alatt erre a roncsra. Veszek egy másikat. Ki is néztem egyet, de azt leghamarabb 5 nap múlva lehet elhozni.
A saját autómon B2-es besorolás van, és át akarom ezt vinni az új autómra, de addig a mostanit nem tudom eladni, míg nincs meg a másik, mert tulajdonképpen most ebben lakom. Ember már lenne, aki megvenné viszont. Biztosítás meg kéne már frissen az új autóra. Tehát kerdesem: Megkötöm a biztosítást, újra A0-ban leszek, mert még a nevemen lesz a mostani autó is, de ha eladtam a mostanit akkor később/pár nap múlva a szerződéskötès után/ adhatok be igényt, hogy B2-be tegyenek át?
Igazodnom kell a munkámhoz is, azért van így megcsavarva az egész, mert a felettesem már így is azt mondta, hogy idén vettem már ki egy nap szabit, legyen elég az, különben pá, úgyhogy nem érdekli az sem, hogy se szállásom, sem normális autóm jelenleg. Úgyhogy legalább egy autót jó lenne rendezni minél gyorsabban.
Igen átrakhatod később is.
De akár ki is vonhatod a forgalomból ideiglenesen, ha úgysem használod.
A megszűnt kötelező gépjármű-felelősségbiztosításod bonus fokozatát 2 éven belül átkérheted másik autóra; akár biztosítási év közben is.
(A javasolt ideiglenes kivonás ezügyben semmit sem jelentene, mert azalatt csak a biztosítási díj fizetése szünetel, a biztosítás nem szűnik meg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!