Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mi lesz ilyenkor a biztositassal?

Márkó25 kérdése:

Mi lesz ilyenkor a biztositassal?

Figyelt kérdés
Volt balesetem par hete, de meg sehonan sem kaptam semmit hogy mennyire emelkedet a biztositasom A0 rol mennyi lesz a dij semmit! En voltam az okozo! Kocsim javithatatlanna tort, le akarom adni bontoban, aztan kivonatni! Na ilyenkor megtehetem e? Hogy az ugyrol meg semmit sem tudok, es a masik hogy igy a biztositassal milesz? Ha peldaul en nem akarok kocsit venni egy jo db ig! Koszonom a valaszokat :)
2023. jún. 6. 20:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Kivonatod a forgalomból és amint megtörtént, értesíted erről a biztosítót a szükséges papírokkal.
2023. jún. 6. 20:15
 2/9 A kérdező kommentje:
Az addig. Oke, de hogy ertesitem? Es akkor neki hogy jon vissza a penze rajtam ha nem fizetek ugye akkor mar semmit? Olyat kotve hiszek hogy a biztosito bukik...
2023. jún. 6. 21:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"Olyat kotve hiszek hogy a biztosito bukik..."

Nem nagyon szokott, nem jótékonysági intézmény, van neki profitja.

"Es akkor neki hogy jon vissza a penze rajtam ha nem fizetek ugye akkor mar semmit?"

Nagyon sokan vannak, akik befizetik a KGFB díját, de nem okoznak kárt, ezért helyettük nem kell fizetnie a biztosítónak. Ebből jön vissza a pénz, amit rajtad buknak.

2023. jún. 6. 22:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Egyrészt, bejelentetted a biztosítónál a balesetet? VOltak kint szemlézni a kocsit?

A kötvényszámoddal felhívod a biztosítót és elmondják, mit és hogyan kérnek, hol áll az ügy. Általános szabály, hogy addig ne nyúlj a kocsihoz (ne kezdd el javítani, ne add le a bontóban), amíg nem volt kint a kárszakértő.

A biztosító rajtad most bukott, de ez az ő kockázata. A többi biztosítotton nyer, mert ők nem okoznak balesetet, de a díjat fizetik

2023. jún. 7. 06:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Eszerint még nem állapították meg a vétlen fél kárösszegét; ha meglesz, akkor arról kapsz értesítést választási lehetőséggel: megtéríted a biztosítónak a károsult részére kifizetett összeget, vagy sem.

Ha a megtérítést választod, akkor nem történik visszasorolás a bonus-malus rendszerben; ha nem, akkor káreseményenként 2 fokozat visszasorolás történik. Ha A00-ban vagy, akkor M02-be sorolnak vissza.

Egyelőre nem fogják közölni a díjat, mert biztosítási év közben nem változtathatják.

Ha 60 napon túl van a biztosítási évfordulód, akkor lehet, hogy nem is tudhatják, mert legkésőbb 60 nappal előbb kell kihirdetni a díjtarifa változást. Vannak biztosítók, amelyek havonta változtatják.

Az új biztosítási évre ajánlott díjról legkésőbb ötven nappal az évforduló előtt értesít a biztosító; sokkal előbb nem szokták, több mint 60 nappal előbb nem is tehetik. De, módod lesz kalkulációt csinálni, és az évforduló napjától a legolcsóbb díjú biztosítóhoz átszerződni.

Ha az autódat leadod regisztrált bontóban, akkor az ott kapott bontási átvételi igazolással, a rendszámokkal és a kocsi okmányaival kormányablakban, okmányirodában kérheted a forgalomból történő végleges kivonást.

Ha megtörténik a végleges kivonás nyilvántartásba bejegyzése, akkor érdekmúlással megszűnik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításod. Bejelentheted a biztosítónál, de ha nem teszed, akkor is automatikus elektronikus értesítést kapnak. Ha túlfizetésed keletkezik, azt visszautalják, ha díjelmaradásod lesz, azt meg kell fizetned.

Igen eltérő, és mint írtam, egy-egy biztosítónál akár havonta változó is lehet a díjtarifahirdetmény. Ha valamikor újra kötsz KGFB-t, az akkor érvényes hirdetmények alapján állapítódik meg a díjad.

Vannak biztosítók, amelyek több évre (három-öt évre) visszamenően történt károkozás miatt emelt díjat számítanak, vannak, amelyek csak a szerződő járművel kapcsolatban veszik figyelembe a kárelőzményeket (természetesen, más személytől nem öröklődik), vannak, amelyek nem foglalkoznak a díjmegállapításkor a kárelőzményekkel.

Ez egy tétel a díjban – már amelyik biztosítónál van –, sok más is befolyásolja a díjat.

Ha új biztosítást akarsz majd valamikor kötni, akkor csinálj kalkulációt (netrisk, CLB, insura stb.), és meglátod, melyik biztosítónál lesz legolcsóbb a díj. Mivel sok tényezőt vesznek figyelembe és változatosan, lehet, hogy olyan lesz a legolcsóbb, amelyik erősen büntet a károkozási előzmény miatt, és lehet, hogy sokkal drágább lesz olyan, amelyik nem is foglalkozik kárelőzményekkel.

A bonus-malus fokozatot a szerződés megszűnésétől 2 évig tartod meg. Ha 2 éven belül kötsz szerződést, akkor M02-vel kötheted, ha 2 éven túl, akkor A00-al.

2023. jún. 7. 09:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon kiralyul leirtad köszönöm szépen! Igen meg varok meg, az evfordulo ebben a honapban 13. Van! Pontosan 1 eve van biztositasom
2023. jún. 7. 10:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Es mar be is fizettem a biztositast amit kuldtek kb 1 hettel a baleset elot, mert kuldtek hogy emelkedik az uj evre, es az rendezve is let! Persze akkor meg senki nem. Tudta hogy 1 het mulva baleset lesz :/
2023. jún. 7. 10:22
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Rosszkor történt a károkozásod, már nem tudsz biztosítót váltani, hiába lenne kedvezőbb díjú. (Legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt mondható fel a szerződés, az évforduló napjára.)

Az új biztosítási évre szóló díjtájékoztatóban biztosan benne van, hogy az a bonus-malus fokozat és díj csak akkor érvényes, ha az évfordulóig nem történik olyan károkozás, amelyet még nem volt lehetőség figyelembe venni.

Majd magasabb lesz a díj, hiszen csak biztosítási év közben nem változtathatnak, de az évfordulóval kezdődő új évben lehet más a díj, és okot adtál az emelésre. Annak a díjnak vagy kitéve, amit ez a biztosító megad, mert már nem válthatsz biztosítót.

Ha ideiglenesen kivonatod a forgalomból (a kezdőnap nem lehet korábbi, mint a kérelem napja, a befejező nap pedig nem lehet későbbi, mint a kivonás kezdőnapja plusz egy év, de ez ismételhető), a kivonás időtartamára szünetel a KGFB díjfizetési kötelezettség, és a kivonás napját követő hónap első napjától a gépjárműadó fizetési kötelezettség is.

A kivonási kérelem illetéke 2300 Ft; nem függ a kivonás időtartamától.

Ügyfélkapu regisztrációval online is intézhető.

Ez gyors, akár azonnali megoldás lehet, míg el nem intézed a végleges kivonást.

2023. jún. 7. 15:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm ezt a sok hasznos informaciot!!! :) vannak meg rendes emberek :)
2023. jún. 7. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!