Balesetem volt pár hónapja, miért kell leadnom a törzskönyvet? És ennek mi köze a navhoz?
3 hónapja balesetem volt, biztosított és friss műszakos autóval és nem volt vissza jelentve a rendszerbe . Rendőr helyszínen levette a rendszámtáblát. ( nem én voltam a hibás )
Az auto anyumé, Pont előtte csináltunk egy üzembentartóit. Kaptam a csekket hogy ez a szabálysértés vegett 60.000 el megbuntetnek és a forgalmi+rendszámot adjam le. Be fizettem és a rendszám már le volt adva, bementem az önkormányzati hivatalba ahol be kellett fizetnem 10.900ft körül és vissza bejelentették és a rendszámot is visszakaptam .
Majd most jött a levél hogy személyesen adjam le xy helyen az auto forgalmi engedélyét 5napon belül és azonnal kivonják a forgalomból mivel balesetveszélyesnek ítélik meg ( oda van írva hogy feltètelezhetően ?! Ilyet hogy lehet feltételezések alapján eldönteni?! ) Hozzàteszem hogy a baleset előtt friss 1 napos műszaki volt rajta, baleset után saját pénzből azonnal meg is javítattam az autot . Akkor most mit várhatok?
Nekem kell az auto a munkába jàráshoz.
"3 hónapja balesetem volt, biztosított és friss műszakos autóval és nem volt vissza jelentve a rendszerbe"
Itt írod, hogy ki volt vonva a forgalomból ideigelenesen...
A baleset előtt volt kivonva.
A baleset másnapján már meg lett javítatva és be lett újra jelentve .
Hát ez az, a BALESET MÁSNAPJÁN!
Tehát a baleseted napján a gépjármű ki volt vonva a forgalomból.
Ezt és azt, hogy utána mindent bejelentettél, helyretettél, kezeld két különböző "ügynek".
Most az első ügy alapján van ez az egész. A kettőt nem kötik össze, nem is biztos, hogy ugyanaz az ügyintéző a két ügyben.
Menj be a kormányhivatalba és igazold a dolgaidat.
" És ennek mi köze a navhoz?"
Annyi köze van a NAV-hoz, hogy rendszámtábla leadására kötelezés elmulasztása törvény szerint "meghatározott cselekménynek" számít, és ezeket a cselekmények a NAV feladatkörébe tartoznak.
Tehát ha valakit köteleznek rendszámtábla és/vagy törzskönyv leadására, de azt az illető elmulasztja, akkor a kormányhivatal a NAV-nak adja át az ügyet, hogy intézkedjen.
300 ezer forintos bírságot is kaphatsz tőlük, ha nem teszel eleget a felhívásnak. Sőt! Az utcán parkolva bármikor leszedheti a NAV végrehajtója a gépjárműdről a rendszámtáblát. Volt rá példa.
Kezd el intézkedni, mert egy idő után kissé bonyolulttá válik az ügyed.
Tapasztalatból mondom...
Te tényleg ennyire hülye vagy vagy megjátszod?!?!
Már 3szor írod, hogy amikor a baleset volt akkor nem volt érvényes forgalmid mert ki volt vonva....
Ergo nem vehettel volna részt a forgalomban.
Örülj, hogy ennyivel megúsztad és nem millióid mentek el rá.
Ha valóban "megismétlik", akkor járj utána, mert lehet, hogy hiba csúszott a gépezetbe.
Az is lehet, hogy a kormányhivatal elfelejtette értesíteni a NAV-ot, hogy az az ügy, ami miatt le kellett adnod a cuccokat, okafogyottá vált.
Nem derült ki a leírásodból egyértelműen, hogy most éppen ki kéri azt, hogy add le. Megint a kormányhivatal egy másik ügyszámon, vagy a NAV.
"Nem fogok szarakodni, leadom amit kérnek, kocsi mehet a bontoba. Annyit értek el, hogy nem lesz többet magyar rendszámú autóm se. Szóval még ennyi pénzt se làt ez a nyomorult kormány belőlem."
Leadhatod, de azzal az ügyednek nem lesz vége.
És erről speciel nem tehet a kormány. Sok mimdenről igen, erről nem.
Ez a ti saratok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!