Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Magánszemély, átírás?

Magánszemély, átírás?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Kinéztem egy autót. Első autóm lenne, magánszemélytől. Eddig úgy néz ki, meg fogom vásárolni.

1. A vételáron felül milyen költségekkel számoljak?

2. Az adás vételi papírok megírása előtt vagy után kell utalnom a vételárat?

2023. máj. 18. 19:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm. De ha mondom az eladónak, hogy csinálja ő meg, akkor?
2023. máj. 18. 21:08
 12/17 anonim ***** válasza:
#11 Akkor lehet hogy azt mondja hogy nem és kész.
2023. máj. 18. 21:59
 13/17 anonim ***** válasza:

"Az eredetvizsga pedig 15-20 ezer ft, nem kell 100 ezrekre gondolni, az egy tank üzemanyag ára."

Jó is lenne ha ennyiért teletankolhatnám a kocsit, pedig csak 55 literes.

Kérdező!

Nem fogja senki megcsinálni az eredetiségvizsgát, mert az csak 60 napig érvényes, és ha nem viszik el,akkor potyára vizsgáztarja az eladó. Ez így alakult ki,hogy a vevő intézi. Ha annyira aggaszt az összeg, akkor meg lealkudod az árát.

2023. máj. 18. 22:44
 14/17 anonim ***** válasza:
#13 Én negyed tanknál már szoktam tankolni, te teljesen kiüríted? Nekem 40 literes a tank. De ja, az a vevő dolga.
2023. máj. 18. 22:48
 15/17 anonim ***** válasza:
#14! Én is kb negyednél tankolok. De egy tank benzin, az nem 3/4-et jelen 😉
2023. máj. 18. 23:02
 16/17 anonim ***** válasza:
#15 540x40=21600 Nem voltam messze...
2023. máj. 18. 23:15
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem osztozkodom azon, hogy mikor ki fizesse az eredetiségvizsgálat díját.

Eladóként mindig megcsináltattam, bele is írtam a hirdetésbe, hogy van. A legutóbbi esetben másnap volt érdeklődő, de túl sokat akart alkudni, nem egyeztünk meg. Rá két napra elvitték az autót a hirdetett áron úgy, hogy közben elég távoli helyről úton volt egy érdeklődő, hiába mondtam az érdeklődésekor, hogy van aki előtte érdeklődött, értesítem, ha ő nem veszi meg.

Ott gond van az autóval, a kért árral, ha két hónap alatt nem veszik meg; az borzasztó sok idő. Amúgy, egy használt autó ára forintra nem állapítható meg, miből derül ki a vevő számára, hogy bőven beleszámoltam az eredetiségvizsgálat árát? Igaziból, én sem tudom. Mennyit jelent; hacsak nem 80 ezer forintos autóról van szó.

Lehet, hogy restellni való, de sose vettem új autót. Ha nem volt eredetiségvizsgálati igazolás, el se mentem megnézni. Így is mindig tudtam jól megfelelő autót venni.

Tudom, hogy az esetek zömében semmi gond nincs az eredetiséggel, de nem bízom a szerencsére. Nem szeretnék azok közt lenni, akik, pórul járva, pl. itt a Gy.k.-n kérdezik mit tehetnek: nem tudják átíratni, az eladó lerázza őket, elérhetetlen. Őket nem vigasztalja, hogy a ritka kivételbe tartoznak.

2023. máj. 19. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!