Kezdő jogsival, használt autó vásárlásakor milyen költségekkel kell számolnom?
50 éves nő vagyok, várhatóan 1-2 hónapon belül lesz jogosítványom. Néztem a kalkulátorokat például kötelező felelősségbiztosításra, de mindenhol kérték a rendszámot, ami ugyebár még nincs, csak a jogosítvány megszerzése után akarok autót venni.
Még nem tudom, mit veszek, egyelőre a nagy szerelem az Alfa Romeo 159 1.9 JTD.
Ez kb 14-16 éves gépjárműt jelent, egy példa csak a műszaki adatok miatt:
A kérdésem az lenne, átnézetés, olajcsere (ha semmi probléma nincs), átírás, kötelező biztosítás, súlyadó, ezek kb mekkora összeget tesznek ki? Azt sejtem, hogy ez pontosan nem megadható, minden biztosító, minden szerelő más és más, de mégis, kb mekkora összeget különítsek el erre a célra?
Ha tud valaki segíteni, köszönöm előre is. :)
#1: Azt már megnéztem, hogy hivatalos márkaszervizben 40 ezerért fullosan átvizsgálják. Műszaki ember vagyok, alaposan utánanéztem a típushibáknak, annak ellenére, hogy vannak olyanok, amik alánézve is láthatók, ezt semmiképpen nem akarom kihagyni.
Az esetleges szerviz meg tudom, hogy ennek eredményétől függ, ezt ezért is nem vettem bele a kérdésembe.
Ezen felül, átírás, stb (lásd fentiek a kérdésben) kb fél millába beleférhet? Én ennyire gondoltam, de nem tudom, ez mennyire reális.
Pont ugyan olyan költségek fognak felmerülni mint ha nem friss lenne a jogsi.
Átírásra meg ilyenekre vannak kalkulátorok.
#4:
"Pont ugyan olyan költségek fognak felmerülni mint ha nem friss lenne a jogsi."
Azért a kötelező esetében a bónusz miatt nem ugyanakkora.
#3: Köszönöm, tehát akkor kb inkább 7-800 ezer.
Mondjuk azért egy 159-es 1.9 JTD dízel már jóval stabilabb szerintem, mint egy 156-os benzines.
Igazából a 156-osak is tetszenek, de műszaki szempontból a 159-est jobbnak tartom.
Ha meg sikerül egy rosso-t kifognom, bőrülésekkel, szerintem azonnal végem lesz. :D
Ha Netrisken meg ilyeneken kérsz ajánlatot akkor kamu rendszámot is megadhatsz (pl. ABC-123) és a végén kiírja a biztosítási összegeket, ott látod majd kb. mibe fog kerülni, de értelem szerűen majd nem okézod le tovább, hanem kilépsz, mert csak az árra voltál kíváncsi.
Nem ismerem ezt az autót, de mikor ilyen korú kocsit kell venni akkor a vételáron felül az átírás 60-120 ezer körül van, ez a teljesítményétől és a korától számít. A gépjárműadó 6-15 ezer körül bármi lehet év és teljesítményfüggő ez is, de ez évi egyszer van. A biztosítás a lakhely, életkor, jogsi megszerzésének éve, okozott balesetek számától is függ, ez általában 3 havonta 15-25 ezer körül van. Most átlagos 80-120 lóerős kocsikat veszek figyelembe amivel a legtöbben járkálnak.
Az első szerviz, hát az a legszabadabb, attól függ ki mennyire van rábuzulva az autójára. Valaki a fél kocsit kicserélteti, mások meg csak beleülnek és mennek vele amíg baja nem lesz és akkor csináltatják meg.
"Néztem a kalkulátorokat például kötelező felelősségbiztosításra, de mindenhol kérték a rendszámot"
Bármilyen rendszámot beírhatsz ide, annak max csak akkor van jelentősége, hogyha a végén meg is kötöd, vagy az oldal letudja kérni az autó adatait stb, de ez nekem pl nem működött
K&H-nál évesre 64 ezrerre jött ki a köteleződ.
Átiratás 91 ezer
Amiben ezek vannak:
Eredetevizsga :18500Ft
Illeték:60500Ft
Forgalmi és törzsköny :6+6 ezer forint
Nagyon szépen köszönöm, tehát a szervizen felül kb. 250 ezer ft.
Rábuzulva szerintem nem leszek, de amit a szerviz javasol, azt mindenképpen megcsináltatom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!