Kérdésem a következő: mennyibe kerül egy lejárt okmányokkal rendelkező autó ujjra forgalomba helyezése?
Sziasztok, kérdésem a következő lenne.
Autót szeretnék vásárolni, és jártam olyan weboldalakon ahol, bank által visszavett autókat találtam.
A probléma csak az hogy, az autók nagy részének lejártak a papírjai.
Ezen autók magyar országon voltak forgalomba helyezve, nem külföldi papirosok.
Elvileg egy műszakival meg van oldva, m már az autó papírjai addig érvényesek, ameddig a műszaki.
Am ha nem titok melyik weboldalak ezek?
Nagyon szép elmélet ez a "csak műszaki kell rá", de nézzük a gyakorlatot:
Hát ugye ott kezdődik, hogy az autót nem viheted el lábon az eladótól. Nem is vontathatod elvileg (műszaki nélküli autót nem szabad), tehát tréler. (Most a legálisat mondom, aztán hogy mit csinálsz éjszaka a kihalt mellékúton az a te dolgod.)
Elvileg létezik olyan, hogy próba rendszám, de nem tudom, hogy azt vizsga nélküli autóra rá lehet-e rakni, ha igen, akkor kell egy ilyet szerezned. Ezt egyébként szerelők kérhetik, pont azért, hogy kipróbálásra lehessen furikázni a kocsival egy kicsit, hogy kiderüljön, van-e baja. De ez is pénzbe kerül.
Egy lejárt papiros kocsiban 99%, hogy lesz javítani való. Az nagyon lutri, mert legálisan még a ház elé sem mehetsz ki egykörre, bár ezt általában leszarja mindenki. Mondjuk ez a tulaj kockázata, őt büntetik meg, ha kimegy és lebukik. Esetünkben ez ugye a bank, tehát a próbakör kilőve. Az autót megnézheted mielőtt megveszed, de nem mehetsz vele.
Az is lehet, hogy a kocsi ha X ideje áll, akkor olyan hibái is vannak, amikről senki nem tud, így akármilyen becsületesen felsorolja hogy mi szar az autóban, még mindig kiderülhet pár komoly gebasz.
Én egy lejárt papíros autó esetén legalább 100 rugóval számolnék, ami a talpra állításhoz kelleni fog, de a határ a csillagos ég. Ennyit legalábbis félretennék, aztán reménykednék, hogy nem kell mind. Lehet marha nagy mázlid, és tényleg csak műszakiztatni kell, esetleg még van rajta garancia (néhány autónál ez 7 év, szóval találhatsz 6 éves garis kocsit), akkor ugye javítják a garanciális hibákat. De azért szerintem elég nagy zsákba macska a dolog.
Azért gondolj bele, azért vette vissza a bank, mert a tulaj hónapokig nem fizette a részletet. Gondolod, olajat/szíjat/féket/stb cserélni volt pénze? Azt mondta: "szarok rá, úgyis elviszi a bank, nem fogom már azt a kis kopogást megnézetni. " A bank meg arra játszik, hogy eladja a kocsit egy baleknak.
Szóval most épp te készülsz lenni a balek.
Igen Persze benne van a rizikó de ezekre mind gondoltunk és akárhogy is a próbát megoldanánk.(Szákba Macskát nem veszek).
-Hasznaltauto.hu néztem csak megadtam Találtam egyet ami bank által vissza vett és annak a honlapjára rámenve több is van.
Várom még a válaszokat..
És köszönöm az eddigi hozászolásokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!