Fellebezhetek a kártérítés ellen?
Januárban elütötték bicikliző fiam és az autós 50ezret kért egy apró karcolás miatt, amiben nem egyeztünk meg, majd kihívta a rendőrséget és azok azt írták a jegyzőkönyvbe, hogy a gyerek volt a hibás. Ma kaptunk egy levelet valami biztosítótól, hogy fizessünk 165 ezret a javításért. Az autó csak egy picit megkarcolódott és egy ócska Volkswagen ami max vagy 500 ezret ér, nem pedig sokmillliós Ferrari.
Íme a fotó a 165 ezres karcolásról:
ha csak a fényezés sérült meg akkor egy kicsit soknak érzem
nekem a lökhárítóm húzták meg, hasonló értékű az autóm, javítás + fényezésre fizetett a biztosító 85.000-t
...ezt még elfelejtettem:
A gyereknevelés nem pofázás, hanem mintaadás. Téged mintáz. Szerencsétlen kölyök, mit látott? Azt hogy nem voltál képes neki megtanítani, hogy közlekedjen, nézzen körül, ha viszont valami baj van, akkor semmiért semmi felelősséget nem kell vállalni, hanem le kell hazudni a csillagot az égről (félmilliós autó, stb...). Ilyen pár karcolásos koccanáshoz rendőr nem nagyon szokott amúgy kimenni, csak ha a károkozó pattog, púposkodik.
Két lehetőséged volt:
1) igen, elnézést kérünk, nagyon köszönjük hogy meg tudott állni és a gyereknek csak a könyöke horzsolódott le. Lacikab+ hányszor elmondtam hogy nézz körül!! Mivel tartozunk? 50, rendben, köszönjük, nincs ennyi kp nálam, ha telefonról utalom, úgy jó lesz?
Ebben az esetben az autós az ismerősi, baráti körben keres egy fényezőt, és megkéri, hogy okosban hozzák helyre. Nem kell telibe fújni, csak ködöljék össze az elemeket, a lámpát meg póbálják kipolirozni.
2) Mit képzel maga száguldozó idióta, majdnem halálra gázolta a kicsi fiacskámat!! Mivan? Még én fizessek magának? Na azt nem, ezért a félmilliós roncsért?
Ilyenkor jön a rendőr, jön a biztosító, és jön az, hogy VW-parter fényezőműhely, gyári technológia, gyári festék, 15000+áfa óradíj. És a megjegyzés, hogy mindent gyárira, nincs semmi sumákolás, jó az úgy.
És ilyenkor kapod a 165 ezres számlát. Amit kevesellek. Nem a sérüléshez, ahhoz rendben van. A nagy pofádhoz. Mert ebből még nem tanulsz semmit, legközelebb ha valakinek kárt okoztok, ugyanilyen hernyó leszel, mert ez az összeg, bár sok, még annyira azért nem fáj.
Azt ajánlom fizesd ki. Az üzletben sem fellebezhetsz a számla ellen. Te a beugatásoddal ezt tetted a bevásárlókocsidba, odatoltad a kasszához, fizesd ki. Ha nem teszed, behajtják. Levonják a fizetésedből, vagy kijön a végrehajtó, de az akkor már a saját munkadíját is behajtja, alsó hangon 200-250 környékéről indultok majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!