Személy autó “ajándékozás”??
Családon belül az autót elajandekozzuk egymásnak.
Amikor a szerződést megkotjuk, akkor aznap már mehetek a biztosítóhoz és a kormanyablakba ugye?
Illetve ha a szerződés meg van kötve akkor a biztosítónál az előző tulajnak nem kell lemondania a biztosítást?
Csak az új tulajnak kell egy újat kötni?
És ahhoz hogy az új tulaj tudjon biztosítást kötni, ahhoz elotte le kell mondania a régi tulajnak a biztosítást?
Vagy pl.:
Megkötik a szerződést 2023.03.10 én.
Az új tulaj aznap megköti az új biztosítást.
A régi tulaj nem mondja le aznap a biztosítást, hanem pár nap múlva.
Az új tulaj tud az nélkül biztosítást kötni hogy a régi tulaj lemondana?
Szerinted amikor veszel egy használt autót, akkor addig ott kell hagynod az autót a vásárlás helyén az út mellett, amíg a régi tulaj valamikor 15 napon belül le nem mondja a saját biztosítását?
Kicsit próbáld már meg használni az agyadat.
Aznap mehetsz.
Biztosítást azonnal kell kötnöd.
A másik fél meg a sajátját majd lemondja.
Sőt, le sem kell mondania, mert a biztosító elektronikus értesítést kap a gépjármű nyilvántartás adatváltozásáról.
Az utóbbi néhány évben egy autót eladtam, majd egynek az üzembentartói jogát adtam át. Egyik esetben sem értesítettem a biztosítót. Az egyik kb. két hét múlva, a másik kb. három hét múlva visszautalta a túlfizetést.
(A korábbi esetben még az önkormányzat hivatala foglalkozott a gépjárműadóval, és tőlük kaptam egy soron kívüli adóegyenleg értesítőt, amiben gépjárműadó túlfizetés volt, és választhattam, hogy "lelakom", visszafizetést kérek, vagy kérem más adónemre való átvezetését. Kiderült, hogy az új tulajdonos ideiglenesen kivonatta a forgalomból, és mivel ilyenkor a forgalomba visszahelyező válik a visszahelyezés napját követő hónap első napjától adóalannyá, az már nem lehettem én. Ebből kiderült, hogy a gépjárműadóval foglakozó is kap elektronikus értesítést mindenről.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!