Autót hogy lehet véglegesen kivonatni a forgalomból?
Figyelt kérdés
Okmányirodában azt mondják, csak ideiglenesen lehet. De ez az autó évek óta egy telepen áll, mozgásképtelen és szét van rohadva.2022. nov. 2. 13:42
1/5 anonim válasza:
Elviszed bontóba, sehogy máshogyan.
2/5 anonim válasza:
Felhívsz egy hivatalos bontót, hogy le szeretnéd adni hozzájuk, leadod, majd kapsz tőlük egy papírt (bontási átvételi igazolást), amivel az okmányirodában ki tudod vonatni. Le kell adni a rendszámot, forgalmit, törzskönyvet is ezzel a papírral.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. nov. 2. 13:44
4/5 anonim válasza:
Nem feltételezem, hogy valótlant írtál, hanem az okmányirodai, kormányablaki ügyintéző felvilágosításán csodálkozom.
1.) OKMIR00072 kódszámú az ügyintézés, aminek során jármű forgalomból történő végleges kivonását lehet végeztetni: [link]
A leírás részletes tájékoztatást tartalmaz.
2.) Online időpontot is lehet foglalni erre az ügyintézésre, szerepel a legkeresettebb ügykörök közt: [link]
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm 4-es, ez igen. így már könnyen menni fog. Én nem csodálkozom, nem ez volt az első eset, hogy félretájékoztattak. Gondoltam én, hogy ki lehet valahogy vonatni végleg.
2022. nov. 2. 16:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!