Vettem egy autót de nem tudom átiratni terhelés tartozás nincsen a kocsin de viszont motort cseréltek benne mit lehet kezdeni vele?
Vásárláskor összevetetted a forgalmiban szereplő motorszámot az autó motorszámával?
Nem tudom, mi gondod adódott?
Ha az előzetes eredetiségvizsgálaton nem felelt meg, akkor nem éltél a jogszabály kínálta biztonsággal, az előzetes eredetiségvizsgálattal, amit vásárlás előtt célszerű elvégeztetni.
Emiatt alkották a jogszabályt: ha elbukik az előzetes eredetiségvizsgálaton, nem épeszű dolog megvenni.
Az a rossz gyakorlat alakult ki, hogy a vevő végezteti el, ami orosz rulett.
Ha sikeres eredetiségvizsgálat irat van, akkor vagy a vizsgálóállomás hibázott, vagy valami elmaradt a közúti közlekedési nyilvántartásban; bár az eredetiségvizsgálatnál az okmányokat is ellenőrizni szokták, összevetik a nyilvántartással. Ha az eladó adta a sikeres eredetiségvizsgálati lapot, mivel 60 napig érvényes, eladásig akár ki is cseréltethette a motort.
Egyezkedni lehet az eladóval, hogy csináljátok vissza a vételt. Ha nem működik közre, akkor marad a pereskedés, aszerint, hogy ki hibázott, sumákolt.
Azzal már nemsokat. Szerzel számlát a motorról, és a beépítésről, utána elviszed hatósági műszakira.
Szóval inkább az eladónál próbálj reklamálni ha már eredetiség vizsgálat nélkül vetted meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!