A baleseti bejelentő lapot (kék-sárga papír) hogyan kell "szétválasztani"?
Nem világos az útmutató alapján, hogy ez mit jelent. Értelmezésem szerint két példányt kell kitölteni, azaz kétszer ugyanazt a nyomtatványt. Továbbá az sem világos, hogy mit tölt ki az egyik, és mit a másik fél. Példányonként kell elosztani, vagy pedig mindkét példányon az A kocsi leírását az egyik, a B kocsi leírását a másik fél tölti ki?
Jobb ezeket letisztázni egy valódi baleset előtt. Köszönöm a segítségeket!
Annak nincs jelentősége, hogy a baleset okozója vagy elszenvedője tölti-e ki az egyik oldalt, a másik fél a másikat.
Két példányban kell kitölteni, de ezek önátírósak. Ha megegyeztek a felelősségben, akkor célszerű az első példányt a vétlennek adni, a másolatot az okozónak.
Ha több jármű érintett a balesetben, akkor annak okozója annyi bejelentőt tölt ki, ahány járművet megrongált.
Nem kérdezed, de mivel sokszor találkozom félreértett szabályokkal, leírom:
Az felel az összes kárért, aki miatt az keletkezett.
Állsz a pirosnál, én mögötted. Belénk romból egy harmadik. Én nem adok senkinek semmit, de a harmadik mindkettőnknek.
1-es, ahogy olvashattad az alszövegemben, nem világos az útmutató alapján, tehát túlvagyok annak tanulmányozásán.
2-es, nem értem, hogy érted hogy "önátírósak", a nyomtatvány nem indigós, hiszen normál papírra nyomtattam. Ezek szerint, ha jól értem, kétszer kell kitölteni ugyanazt. Köszönöm egyébként a kifejtett válaszod.
Amit papírboltban veszel az indigós, annál a második oldalt leválasztod és az lesz a másolat.
Ha magadnak nyomtattad, akkor nyilván két példányban kell kitölteni.
Bár nekem volt olyan, hogy csak 1 db volt kéznél és a vétkes fél nem is kérte, csak lefotózta magának.
Illetve van már app erre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!