Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha korábban okoztam kárt, azt...

Saavedro kérdése:

Ha korábban okoztam kárt, azt egy másik biztosító új kötvény kötésekor látni fogja?

Figyelt kérdés
Tehát 2 éve egy családtagom kocsijával, amin az ő biztosítása volt, kàrokozó voltam. Most egy másik biztosítónál szeretnék kötni biztosítást a saját autómra. Gondolom nem önbevalláson alapul, hogy mikor okoztam utoljára kárt, viszont nekem eddig nem volt biztosításom. Akkor honnan tudnak utánajárni, pl. személyigazolvány száma alapján?
2022. aug. 17. 13:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Miután az előző biztosítódtól vinned kell egy papírt, ha az előző bónusz besorolásodat meg akarod tartani, nyilván tudni fogják.

Viszont te eleve nulláról indulsz, ha ez lesz az első kötelező szerződésed.

2022. aug. 17. 14:24
 2/9 anonim ***** válasza:
32%
B0-ból indulsz.
2022. aug. 17. 14:32
 3/9 A kérdező kommentje:
Tehát: írtam, hogy ez lesz az első biztosításom.
2022. aug. 17. 14:34
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
Akkor B0-ról indulsz.
2022. aug. 17. 14:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem a te neveden volt az autó biztosítása, amivel kárt okoztál, így a biztosítók nyilvántartásába nem kerültek be az adataid.
2022. aug. 17. 15:30
 6/9 anonim ***** válasza:

"Gondolom nem önbevalláson alapul, hogy mikor okoztam utoljára kárt"

Ügy rémlik, kérdés formájában erről is nyilatkozni kell a biztosítás megkötésekor, viszont nem kezdenek nyomozásba, lebukni akkor lehet, ha a károkozásnak nyoma van a rendszerben.

2022. aug. 17. 16:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem volt rendőrségi ügy, meg semmi ilyesmi.
2022. aug. 17. 16:40
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a rokonod az objektív felelőssegvállalással magára vallalta a károkozást.
2022. aug. 17. 16:52
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szempontjából te nem voltál károkozó, az csak szerződő fél lehet. Ő viszont úgy is, hogy személy szerint nem ő okozta a kárt.

A rendszerbe újonnan belépő üzembentartóként A00 osztályba leszel sorolva.

(Nem tudom honnan van két válaszban is B0, ugyanis olyan osztály nincs: [link]

A B-osztályok közül B01, rövidítve B1 a legkisebb.)

2022. aug. 17. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!