Ha a szerviz elvitte a kocsit az autópályára kipróbálni, de közben hirtelen egy újabb hiba állt elő (leállt a kocsi, autómentővel kellett visszavinni a műhelybe) kit illet az autómentő költsége?
A szerviz elvitte a kocsit az autópályára kipróbálni, mert sok mindent cserélve lett. Szükség volt menni az autópályára a részecskeszürő végett is.
Közben lerobbant az autó, igy autómentőt kellett hivni.
A teljes táv 75 km és 140€ lett kiszámlázva. Ez Szlovákiában történt a tulaj az egyik ismerősöm. Az autó egy Skoda Octavia dizel 2014-es évjáratú.
Még nem lett kifizetve, mert a tulaj azt mondja hogy ezt a szerviz fizesse, hiszen egyik javitó vezette a próbaúton a tulaj mellette volt. A szerviz közben egy újabb váratlan hibát fedezett fel, igy azt mondják erről nem tehetnek és ha az a hiba lett volna amiket javitottak és az miatt állt volna le az autó, akkor fizették volna az autómentőt.
Nem Skoda márkaszerviz és a környéken élők eddig csak jó tapasztalatokat mondtak ő róluk.
Csak kiváncsi vagyok hogy egy ilyen esetben mi történik.
Szerintem ha egy újabb hiba miatt robbant le az autó a szerviz erről nem tehet. Persze más kérdés hogy tényleg váratlan hiba lett, vagy előre már tudtak a hibáról és hogy később kialakulhat, csak ezt nem akarják beismerni, hogy ne őket terhelje az autómentő költsége.
Bocsi a régényért. :)
Nekem soknak tűnik az a 75 km.
Nem lehetett volna a részecskeszűrőt kiégetni műhelyben lángal?
Nem igazán értem mit is szeretnél ezzel a kérdéssel.
A GyK nem egy döntőbíróság. Vagy kinyomtatod azokat a válaszokat akik azt írják, hogy a műhelynek kéne fizetnie a trélert és lobogtatjátok a műhelynek hátha átvállalják ezt a költséget?
Biztos ott is van fogyasztóvédelem, nekik lehet elpanaszolni, hogy jogtalannak érzitek ezt az esetet és legyenek kedvesek kivizsgálni.
6: "Nem igazán értem mit is szeretnél ezzel a kérdéssel.
A GyK nem egy döntőbíróság."
Igen tudjuk nagyon jól, köszi hogy megirtad. :P
Te is akkor minek adsz fel itt kérdéseket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!