Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Közelező biztosítás újra...

Közelező biztosítás újra kötésénél lehetséges hogy többe kerül az újra kötött biztosítás mint a meglévő?

Figyelt kérdés
Év fordulós újra kötésröl van szó.

2022. jún. 6. 10:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha volt káresemény, és nem váltasz biztosítót, akkor mindenképpen.
2022. jún. 6. 11:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Anélkül is. Szabadáras termék, emelkedhet az adott cégnél a tarifa is.

Amit ma már törvény tilt, az a felmondom, újra kötöm és kevesebb, mintha hosszabbítanám.

2022. jún. 6. 11:07
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Nem azt írtam hogy csak akkor, hanem akkor mindenképpen.
2022. jún. 6. 11:43
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
Nem vitáztam veled, csak kibővítettem.
2022. jún. 6. 11:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze!

Nekem B05-ből B06-ba drágult 3 000 ft-ot/év.

2022. jún. 6. 11:56
 6/7 A kérdező kommentje:
Végül sikerüt találnom egy jobb ajánlatot.De meg lepődtem hogy nagyobb bonussal többe kerül mint elötte.
2022. jún. 6. 13:40
 7/7 anonim ***** válasza:
78%

✎ 6/ A kérdező kommentje: [Végül sikerüt találnom egy jobb ajánlatot.De meg lepődtem hogy nagyobb bonussal többe kerül mint elötte] 2022. jún. 6. 13:40

Azért lepődtél meg, mert eszerint fogalmad sincs arról, hogy hány adat figyelembevételével állapítják meg a díjat, amiből csak egy, ráadásul sokszor jelentéktelen mértékű tényező a bonus-malus besorolás javulás.

Egy év alatt rengeteg változás történt a díjakban; jónéhány biztosító havonta új díjtarifa táblázatot jelentet meg. Például, hiába csökkenti 8 százalékponttal a díjat jobb bonus-malus besorolás, ha az alapdíj pl. anyagárak növekedése miatt 23 százalékponttal nőtt. Az is lehet, hogy valami miatt egy éve kapott számottevő kedvezmény jelentősen csökkent, akár meg is szűnt.

Mint írod, sikerült találnod egy jobb ajánlatot. Ehhez meg kellett adnod jó sok adatot. Gondolhattad volna, hogy ezeket nem írásgyakoroltatás miatt kérik.

Hogy mennyi mindentől függ, méghozzá milyen részletezéssel, azt megnézheted például a névsor szerint első biztosító jelenleg érvényes díjtarifa táblázatából. Nem kell tanulmányoznod, elég csak végig görgetned: [link]

Az is lehet, hogy a talált kedvezőbb díjú biztosító sokkal kevésbé veszi figyelembe a bonus-malus besorolást, mint az, amelyiknek a díját sokallod.

2022. jún. 6. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!