A nevemre lett egy autó írtva + a biztosítás. A többit írom lejebb....?
Figyelt kérdés
A bátyám 1 ével ezelőtt vett egy autót meg kért hogy hadd írása már az én nevemre mert neki akkor tartozás volt a nevén. Bele egyeztem nem gondoltam hogy a saját testvérem kiakar ba..ni velem. Az autóval lett egy kisebb balesete, ezért úgy döntöt hogy el adja az autót. Talált rá vevőt. Ki fizete a vevő a kocsit. És megbeszélte a bátyámal hogy az adásvételi papírt el viszi az okmány irodába lefénymásoltatni és ha végzet akkor visz egy példányt a testvéremnek. Én arról nem is tudtam hogy a bátyám el adta a kocsit a tudtom nélkül meg voltak neki az adataim és helyettem írt alá. Nagyon aggódom. A férjem mondta hogy a vevő nyugodtan meg teheti azt hogy nem viszi el a bátyámnak az adásvételi szerződést és ezt semmiképp nem kellett volna kiadni a kezéből. Mit gondoltok erről? Én egyáltalán nem értek ehez a témához. Mivan akkor ha nem kapjuk meg az adásvételi szerződést? És körülbelül a biztosítás a baleset miatt 70000ft.2022. máj. 30. 13:26
1/3 anonim válasza:
Adásvételi szerződés fénymásolatával mégis mit akar csinálni? Eredeti példányra van szüksége mindenkinek.
2/3 anonim válasza:
Mindenképp be kell szerezni eredeti adásvételit az eladónak járó 2 példányban (összesen lenne 4 db), azt leadni kormányhivatalban, és akkor még mindig marad 1 a kezedben, ha például tilosban közlekednek vele, stb. Amúgy gondolom háznál el fogják bontani, csak forgalomból kivonás pénz lenne, így spórolnák meg... Egy próbát rendőrségen is megér, hátha hajlandóak segíteni.
3/3 anonim válasza:
Ha a vásárló nem íratja át (nem jelenti be az adásvételt) akkor a neveden marad az autó. Neked számlázzák ki a biztosítás díját, ha az nincs akkor a fedezetlenségi díjat és gk. adót. Ha szabálysértést vagy bűntettet követnek el az autóval akkor szintén téged keresnek. Szükség van az eredeti adásvételire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!