Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » A nevemre lett egy autó írtva...

A nevemre lett egy autó írtva + a biztosítás. A többit írom lejebb....?

Figyelt kérdés
A bátyám 1 ével ezelőtt vett egy autót meg kért hogy hadd írása már az én nevemre mert neki akkor tartozás volt a nevén. Bele egyeztem nem gondoltam hogy a saját testvérem kiakar ba..ni velem. Az autóval lett egy kisebb balesete, ezért úgy döntöt hogy el adja az autót. Talált rá vevőt. Ki fizete a vevő a kocsit. És megbeszélte a bátyámal hogy az adásvételi papírt el viszi az okmány irodába lefénymásoltatni és ha végzet akkor visz egy példányt a testvéremnek. Én arról nem is tudtam hogy a bátyám el adta a kocsit a tudtom nélkül meg voltak neki az adataim és helyettem írt alá. Nagyon aggódom. A férjem mondta hogy a vevő nyugodtan meg teheti azt hogy nem viszi el a bátyámnak az adásvételi szerződést és ezt semmiképp nem kellett volna kiadni a kezéből. Mit gondoltok erről? Én egyáltalán nem értek ehez a témához. Mivan akkor ha nem kapjuk meg az adásvételi szerződést? És körülbelül a biztosítás a baleset miatt 70000ft.

2022. máj. 30. 13:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Adásvételi szerződés fénymásolatával mégis mit akar csinálni? Eredeti példányra van szüksége mindenkinek.
2022. máj. 30. 13:39
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp be kell szerezni eredeti adásvételit az eladónak járó 2 példányban (összesen lenne 4 db), azt leadni kormányhivatalban, és akkor még mindig marad 1 a kezedben, ha például tilosban közlekednek vele, stb. Amúgy gondolom háznál el fogják bontani, csak forgalomból kivonás pénz lenne, így spórolnák meg... Egy próbát rendőrségen is megér, hátha hajlandóak segíteni.
2022. máj. 30. 21:56
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha a vásárló nem íratja át (nem jelenti be az adásvételt) akkor a neveden marad az autó. Neked számlázzák ki a biztosítás díját, ha az nincs akkor a fedezetlenségi díjat és gk. adót. Ha szabálysértést vagy bűntettet követnek el az autóval akkor szintén téged keresnek. Szükség van az eredeti adásvételire.
2022. máj. 31. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!