Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Miután eladtam az autót, azt...

Miután eladtam az autót, azt nekem be kell jelentenem a biztosítónál?

Figyelt kérdés
2022. máj. 14. 08:29
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Persze.
2022. máj. 14. 08:31
 2/8 anonim ***** válasza:
47%
Bebizony.
2022. máj. 14. 08:31
 3/8 anonim ***** válasza:
47%

És az okmányirodában is.

De mindkettőt tudod intézni online.

2022. máj. 14. 08:41
 4/8 anonim ***** válasza:
34%
Be kell mutatni az adásvételi szerződést,visszakapod a biztosításból fennmaradó pénzt.Én pl jobb szeretem ezt személyesen intézni,mint interneten.
2022. máj. 14. 08:56
 5/8 anonim ***** válasza:
47%
Igen, meg (akár e-papíron) az okmányirodában is.
2022. máj. 14. 09:02
 6/8 anonim ***** válasza:
81%

Kelleni, nem kell; a biztosító elektronikus értesítést kap a nyilvántartás változásról.

Két autó egyikénél sem jelentettem be semmit, két különböző biztosítónál. Az egyik autót eladtam, a másiknál az üzembentartói jogot adtam át. Csoportos beszedéssel fizettem, mint mindig, az egész biztosítási évre egyszerre. Jócskán voltak túlfizetések. Az egyik esetben kb. két hét, a másiknál kb. három hét múlva utalták a számlámra a túlfizetést. Nem tudom, mennyivel lett volna gyorsabb, ha bejelentem, de nem volt sürgős a pénz megérkezése.

Az eladást a nyilvántartó szervhez (ügyfélszolgálati helyei: kormányablak, okmányiroda) sem jelentettem be, mert olyannak adtam el, akiről halálbiztosan tudtam, hogy bejelenti.

2022. máj. 14. 12:57
 7/8 anonim ***** válasza:
92%

#6 jól írja, napokban adtam le az adásvételi papírt autó eladásáról, és közölte a nyanya, hogy már nem aktív a biztosításom, mert a vevő már átírta az autót.

Bár nálam Allianz volt, franc tudja más biztosítónál is így van-e.

2022. máj. 14. 16:25
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes, mert úgy biztos lehetsz abban, hogy a biztosító tud róla.

A kormányablaknál régebben kötelező volt, viszont ott is érdemes bejelenteni. Hiszen a vevővel bármi történhet és már nem is tudja átíratni.

2022. máj. 19. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!