Egy gőzmeghajtású autót szeretnék építeni. 6 főt tudna szállítani, turisták sétakocsikázásához használnám, vagy csak eladnám. Hivatalosan Forgalomba tudnám hozni és Ha igen mennyibe kerülne?
Két darab kétütemű motorból épiteném , vagy teleszkópos biciklíkből, lecekkel meghosszabbítva a vázat, a karosszéria lakkozott rétegelt lemezből állna, afféle 1930 as görbesárvédős körlámpás gőzbuszra hasonlitana. a motor gyujtásgyertya helyén lenne bevezetve a gőz a dugattyúhoz szerelt váltószeleppel. A kazán egy rakétakályha lenne, egy légbeömlővel a kocsi elején.
Meg tudnám építeni.
ez így nem fog működni..nem lehetetlen, állítom nagy buli lenne, még a CNN is hírt adna róla..
...csak annyit, hogy hatalmas turistacégek sem mertek belefogni egy ilyen építésébe, pedig szakértelem, és pénz lenne dögivel..
Sok sikert.
"Meg tudnám építeni."
Szerintem meg nem. Aki azt hiszi, hogy egy kétütemű blokkból lehet gőzgépet építeni, csak szimplán be kell vezetni a gőzt és kész, az nem tudja miről beszél.
Erdélyben láttam egy csuda klasz autót, amelynek fából volt a karoszériája. Egy magyar operaénekes építette. De az alváz, motor stb. az modern volt.
Azt nem tudom, forgalmit kapott-e rá.
Amit rajzol láttam gőzhajtású autót, annak a kazánja olyan 200 lieres lehetett, ha nem több.
Mit akarsz te aztal a kétütemüvel?
Jó talán nem működne 2T motorral..csak egy youtube videon láttam.
Akkor fogok két csövet hegesztek az oldalára egy fémlapot fúrok rá 3 lukat , rugóval és egy csavarralösszekötöm egy másik fémlappal és kész is az oszcillációs gőzmotor. Semmiképp Nem a 2 gumicsöves teleszkópos megoldásra gondolok.
Amibe nem kötöttek bele, A kazán kivezetőkéményében lenne csigaszerűen feltekerve a gőznyomáscső ,ezáltal mégjobban felforralhatja Un. "superheated" állapotba hozza a gőzt. Ezt a legtöbb gőzjárműből kifelejtik. De még így sem nyomna többet a szerkezet 300kg-nál.
Igazából egy L frizbi formájú gőzrepülőt akartam tervezni amin a szárny maga lenne az utastér is egyben, úszótalpai lennének,de ugy hogy azis egybenlenne az utastérrel, csúszóajtóval elválasztva, rakománypakolás céljából. felül pedig egy csővel körbevett, elején hátulján 2 ellentétes irányban mozgó konterpropeller hajtaná.
Utána olvastam 200 ezer Ft lenne az engedély
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!