Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Tényleg nem tarthatom vissza...

Tényleg nem tarthatom vissza a szemtanút?

Figyelt kérdés

Spar parkolójában majdnem elcsaptam egy srácot, mert a korom sötétben megkülönböztető mellény nélkül ökörködött a kerékpárjával. Kanyarodás közben vettem észre, ahogy ráesett a fény, hogy már benne vagyok a valagában és végül 1 centin múlott, hogy nem ütöm el.

Szóváltásba keveredtünk, aminek a vége az lett, hogy kézzel becsapta az elektromosan csukodó tükrömet és így tönkrement az elektronikája. Mondtam, hogy akkor most tegye félre a kerékpárját, hívom a rendőrt. Erre elviharzott, fogalmam sincs hová. Láttam, hogy a közelben pont egy hölgy sétál és látott mindent, megkértem, hogy várja meg a rendőröket és tanúzzon... Ő erre fel közölte, hogy van neki jobb dolga is, ez nem az ő problémája. Megkértem mégegyszer szépen, mert tényleg nem volt senki más, aki tanúsíthatta volna mi történt, erre megfenyegetett, hogy ő bizony nem marad itt, ha meg visszatartom, akkor feljelent személyi szabadság megsértése miatt.

A rendőrség természetesen kijött, bizonyítani nem tudtam semmit, kamera csak a bejárati ajtót figyelte, így nem tudtak mit kezdeni azon kívül, hogy jegyzőkönyvet vettek fel és adtam egy nagyon komoly személyleírást a srácról... (mivel semmit nem láttam belőle azon kívül, hogy sötét vastag kabátban volt és sötét volt a kerékpárja is)...

Ilyen tényleg van, hogy ott a szemtanú, de nem kérhetem meg a tanúzásra, mert ő elmegy? Ha ő az egyetlen szemtanú, akkor nem lenne köteles eleve ottmaradni tanúzni? És most ki fogja fizetni a káromat így?

2022. márc. 8. 15:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
46%
A bántalmazás a 4. válaszban jelenik meg, és ennek kritikája is arra vonatkozik a részemről.
2022. márc. 8. 16:30
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Mert kin fogja behajtani a biztosító? Ennyi erővel, akkor mindenki, aki megtöri otthon a kocsiját, kitalálhat egy ilyen sztorit és akkor mindig zsebből fizet a biztosító?

2022. márc. 8. 16:31
 13/20 A kérdező kommentje:
Amúgy plusz azért sem értem, mert ha segítséget kell nyújtani valakinek és én vagyok az egyetlen a környezetben, akkor kötelesek vagyok odamenni elsősegélyt nyújtani, különben megyek a börtönbe, ha meghal az illető... Akkor most károkozásnál ez miben más? Ott miért ballaghat el következmények nélkül az egyedüli szemtanú?
2022. márc. 8. 16:32
 14/20 A kérdező kommentje:
#11 Ne hari, félreértettem.
2022. márc. 8. 16:32
 15/20 A kérdező kommentje:
#12 Gondolom az anyukán/apukán, aki felelős a gyerekért. Miután megtalálják. A jegyzőkönyv egyértelműsíti, hogy nem átb.ni akarom a biztosítót, mert le van írva benne, hogy más volt a károkozó és azt is bizonyítja, hogy folyamatban van a rendőrségi nyomozás a tettes iránt.
2022. márc. 8. 16:34
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Mert előbbinél az emberi élet védelme, jóval magasabb kategóriába esik, mint egy tárgy védelme.

2022. márc. 8. 16:34
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez okés, de ha nem találják meg, akkor mit fognak vele kezdeni? Mert nem fogják kifizetni neked, abban biztos lehetsz. A rendőrség meg nem valószínű, hogy valaha megtalálja, úgyhogy ezt rajtad kívül senkin nem lehet bevasalni.

2022. márc. 8. 16:35
 18/20 anonim ***** válasza:
46%

A tanút nem, de az elkövetőt a helyszínen tarthatod a rendőr kiérkeztéig, akár személyi szabadsága korlátozása árán is!

Ha pedig közben véletlenül megbotlik és beüti az orrát, az nem a te dolgod, legközelebb majd jobban figyel.

2022. márc. 8. 16:48
 19/20 anonim ***** válasza:
63%

A tanúnak nem kell megvárnia a rendőrt. Elég ha megadja a telefonszámát.

Felhívják, elmondja mit látott, be sem kell menni a kapitányságra.

Legalábbis nálam így volt, amikor tanúskodtam egy parkolási balesetben. Nekem sem lett volna időm ott dekkolni, munkába mentem.

2022. márc. 8. 16:49
 20/20 anonim ***** válasza:
35%
Miért #11, te mit csinálnál, ha valaki egyszer csak letörné a tükrödet? Megdícsérnéd, majd még fizetnél is neki?
2022. márc. 8. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!