Mi a helyzet, ha baleset után elfelejtettem öt napon belül jelenteni az esetet a biztosítónak?
egy ilyen baleset után hogy lehet bármit is elfelejteni?
A biztosítónál beírod, hogy orvosi okból nem tudtál előbb jelentkezni, amúgy nem érdekli őket pár nap csúszás
2-es válaszadó, köszönöm, ez jó lehet mentségnek.
1-es válaszadó: elég furán reagáltam le a dolgot. 3-at borult az autó, majd kerékre állt és az első gondolatom az volt, hogy beindítsam, hátha ki tudok még állni az út szélére. Aztán mivel kicsúsztak a féltengelyek a motorból, nem sikerült (a motor járt a hűtővíz se folyt el) elkezdtem kipakolni egy kupacba az értékeket a kocsiból hogy ne lopják el és felhívtam apám, hogy jöjjön értem. Eszembe se jutott a mentő. Majdnem meghaltam, kicsin múlott és mégis.. még csak arra se gondoltam, hogy egy orvosi vizsgálat nem ártana. Egyébként biztos volt egy kisebb agyrázkódásom, mert minden nap fájt azóta a fejem, de ez is már múlik. És nem, nem gondoltam bele másfél héten keresztül, hogy a kgfb-t értesíteni kéne.
Amúgy lett károsult. Vagyis pontosabban ugye nem magánszemélynek, hanem az önkormányzatnak, mert három tábla kidőlt. Mondjuk egy gázos (sárga) tábla volt.
Ez az 5 nap honnan jön?
Azt sem tudod ki fog kárigényt benyújtani.
Rendszám alapján (rendőri intézkedés) majd megkeresik a biztosítódat.
"megszüntetni a biztosítást a törött autón, mivel új autóm lett, amin szeretnék biztosítást kötni, de nem párhuzamosan"
Ja, értem. De ha a rendőr elvette a forgalmit, azzal kivonta a forgalomból. Erről értesül a biztosítód.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!