Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Örültök hogy megint nem kell...

Örültök hogy megint nem kell műszakira vinni az autót jövő őszig?

Figyelt kérdés
Van egy öreg kocsim, örülnék ha nem kéne leműszakiztatni soha többet.
2021. dec. 14. 18:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nekem szintén mindegy, én is viszem műszakira.

Amúgy tényleg, attól hogy nem viszed komoly műszaki problémák még lehetnek. Azokra is gondolsz azért?

2021. dec. 14. 19:50
 12/19 anonim ***** válasza:
48%
Most nem érint ez a dolog, 2025-ig érvényes a kocsim műszakija. De az előzőé tavaly járt le, nem éltem a lehetőséggel, hogy nem kell vinni, elvittem ugyanúgy, mintha nem lenne semmi. Azért eléggé szükség van műszaki vizsgára, mert anélkül még többen magasról tennének az autójuk állapotára. Ezzel kapcsolatban is a gondolkodásmódot kellene megváltoztatni, nem azért kell műszakira vinni, mert kötelező, hanem azért, hogy olyan állapotban legyenek a kocsik, hogy az biztonságos legyen. Akinek ez fontos, az bármilyen gyanús dolog esetén megnézeti a kocsit, és a műszakikra nem is nagyon kell költenie a díjon felül, mert mindig megfelelő állapotban van. Akik meg halogatják a vizsgát, meg nem vesznek tudomást a problémákról, és bontószökevényekkel járnak, azok nagy valószínűséggel nem engedhetnének meg maguknak egy autót.
2021. dec. 14. 20:03
 13/19 anonim ***** válasza:

Ha normális műhelyben nézik át ugyan úgy kiderülnek a komolyabb hibák mint műszaki vizsgán, sőt ha olyan a szerelő még az olyan elemet is cseréli amivel még átment volna, de már régen veszélyes...

Mellesleg én magamnak szerelem a autóimat meglepetés sose volt műszakin, viszont volt hogy tudtam hogy valami sz@r, de mivel nem használtam alapból az autót akkor csak azért vittem el hogy ne kelljen útvonal engedély később, lógó kerékcsapággyal meg lógó gömbfejjel átment, ugyan ott ahol előtte a utánfutó csatlakozó hibája miatt meghúzták, ugyan itt egy 5x4cm-es luk miatt ami a csomitartó alján volt szintén húzták meg...

Illetve szerelő havertól hallom időnként hogy olyan hibákkal mennek át szinte véletlenszerűen hogy az valami félelmetes,miközben olyan dolgokkal húznak meg autókat ami nevetséges, és nem 1-2 vizsgahelyre igaz.

Szóval ha azért viszi valaki vizsgáztatni az autóját hogy az biztonságos legyen akkor az tudatlan, rendes átvizsgálás kell nem ez a műszaki szutyok, és akkor kiderül mi a helyzet.

2021. dec. 14. 20:04
 14/19 anonim ***** válasza:
én nyáron elvittem, már így is fél évet ráhúztam
2021. dec. 14. 20:16
 15/19 anonim ***** válasza:
De mégis miért van ez a kitétel, hogy nem kell műszakiztatni?
2021. dec. 14. 23:07
 16/19 anonim ***** válasza:
Sejtettem, hogy meg fogják hosszabbítani, de azért levizsgáztattam pár hete a tragacsomat, bár ezek szerint felesleges volt.
2021. dec. 15. 01:21
 17/19 anonim ***** válasza:
Simán leműszakiztattam eddig is veszélyhelyzet alatt... Az autó műszaki állapota nem akadályoz benne, hogy bármikor átmenjen, így megcsináltatom
2021. dec. 15. 11:23
 18/19 anonim ***** válasza:
42%

Én eddig is és ezután is leműszakiztatom a járműveimet. Ez a járvány semmiben nem akadályoz, úgyhogy nem is értem, hogy mire jó ez az engedmény. Az viszont aggasztó, hogy olyan autók is közlekednek, amiknek lassan 2 éve lejárt a műszakija. Többnyire azok örülnek ennek, akiknek az autójuk nem felel meg még az alapvető műszaki követelményeknek se.

Azt se árt észben tartani, hogyha műszaki nélkül okoz valaki balesetet, nem biztos hogy a KGFB vagy CASCO fizetni fog.

2021. dec. 15. 18:24
 19/19 anonim ***** válasza:
2020 ősszel lejárt a műszakim, az autót nem akartam megtartani, 2020 október 14 délelőtt leműszakiztattam, ahhoz pár dolgot meg kellett csináltatni rajta, délután jött ki a rendelet, hogy nem kell műszakiztatni. Annyival nem kaptam érte többet, mintha kovid műszakisan adtam volna el, így akkor nagyon bosszankodtam ezen. A mostani autómnak a Műszakija 2022 03 jár le, amíg nem kell nem viszem el műszakiztatni, külföldre nem megyünk vele, viszont ha van valami gond úgyis megjavíttatom, illetve most nem rég volt átnézve mert defektet kaptam, akkor ha már szervizben voltam vele megkértem a szerelőt, nézzen meg mindent, rángassa meg stb, ha valaki rossz cseréljük, de rendben lévőknek találta.
2021. dec. 16. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!