Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogy működik Németországban...

Hogy működik Németországban egy autóvásárlás?

Figyelt kérdés
Kint dolgozom németben, de az autóm tönkrement, és már nem szeretném meegjavíttatni, annyit nem ér, ezért vennék egy másikat itt Németben. Viszont itt még nincs tapasztalatom autóvásárlásban. Hallottam pl. olyanokat, hogy itt nem rendszámmal veszed, hanem azt leveszik róla, és neked kell igényelned egy saját rendszámot, amit rátehetsz bármelyik autóra, amit itt veszel? Ez mennyire igaz? Milyen költségekre számíthatok autó vételi árán felül? De ha az egész autóvásárlás menetét részletesen leírná valaki, azt megköszönném.
2021. dec. 3. 20:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Többnyire igaz, hogy rendszám nélkül veszed. Nem szívesen adják oda, ez bizalmi kérdés. Mondjuk nekem 4 autóból kettőnél odaadták hozzá, egyiknél úgy, hogy adjam le átíráskor, a másodiknál meg hogy küldjem vissza.

De ezzel az utóbbival óvatosnak kell lenni.

Meg egyszer én is adtam el úgy, hogy rajta volt.

A legtisztább, ha ki van jelentve és nincs rendszám, te kérsz egy sárga rendszámot, ehhez kell egy biztosítást is kötni arra a pár napra amíg érvényes., és azzal odamész és elhozod.

Ha ezt meg akarod spórolni, akkor elmész, ha tetszik, adsz előleget, vagy kifizeted, elmész a papírokkal, csinálsz online egy biztosításti számot (eVB Nummer) hozzá, majd ezekkel zulassungstelle, ott keresnek neked egy rendszámot, pénzért lehet egyedi is valamilyen szinten, a környéken lesz tuti vagy 20 rendszánomos, ott legyártatod 15 perc alatt, visszamész, ráragasztják a matricát, ami a tüv-öt igazolja, és mehetsz a vasért a rendszámokkal meg a fahrzeugscheinnal meg a fahrzeugbrieffel. (Ezeket is helyben megcsinálják)

2021. dec. 3. 20:49
 2/10 qkker1 ***** válasza:

1-es

Mindehhez kell a németországi lakcím, és a lakcím szerinti Zulassungstellére kell menni.

2021. dec. 3. 21:17
 3/10 A kérdező kommentje:

Hát ez egy kicsit bonyolult így nekem elsőre.. de azért köszi.

"A legtisztább, ha ki van jelentve és nincs rendszám"

Ezt kinek kell csinálni? A régi tulajnak?

"te kérsz egy sárga rendszámot"

Ezt honnan?

"Ehhez kell egy biztosítást is kötni arra a pár napra amíg érvényes., és azzal odamész és elhozod."

De akkor ez csak egy ideiglenes dolog nem? Utána végig kell menni azokon, amiket a következő bekezdésedben írtál.

"Ha ezt meg akarod spórolni"

Ha szinte felesleges, akkor mindenképp.

"ha tetszik, adsz előleget, vagy kifizeted, elmész a papírokkal, csinálsz online egy biztosításti számot (eVB Nummer) hozzá"

Ezt se tiszta így nekem. Papírok alatt mit értesz? Adásvételi szerződés? Valami csak kell gondolom, amivel tudod a rendszámos ügyet intézni.

És olyan, hogy műszaki alkalmassági nem kell? Arról nem írtál. És gondolom a német hivatalba is be kell jelenteni ezt az egészet, arról sem. Vagy csak nem jól értelmeztem..

Van bejelentett német lakcímem.

2021. dec. 3. 22:00
 4/10 anonim ***** válasza:
37%

2: “Mindehhez kell a németországi lakcím”

Állítottam az ellenkezőjét? Kiemelni meg felesleges, mivel a kérdésből kiderül, hogy a kérdező ott lakik.

(Hacsak nem sunnyog valahol, amit nem feltételezek)

“a lakcím szerinti Zulassungstellére kell menni”

Igen.

2021. dec. 3. 23:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

3: első autóvásárlásom 11 éve:

Frankfurt mellett volt egy autó mobile.de-n.

Kirándultunk, megnéztem, tulaj kijelentette, a szerelő telepén mentem pár próbakört rendszám nélkül. (Sárgával kimehettem volna pályára)

Tetszett. Az ár felét letettem kp-ban, szerződést megírtuk(azzal, hogy elhozatalkor megkapja a másik felét), papírokat megkaptam (Fhzg.-Brief és Schein, tüv bericht stb.)

Utazás haza, internet, eVB nummer (interneten keress rá és csináld meg egy szimpatikus biztosítónál)

Papírokkal plusz eVB nummerrel zulassungsstelle. Sorszám, és innentől csak órák kérdése ha nagy a forgalom, de van amikor fél óra.

Egyáltalán nem bonyolultabb mint magyaroknál. Eredetvizsga meg ilyen állatságok nincsenek. Napokat sem kell várni egy okmányra, mint otthon régen. Nem tudom most hogy van.

2021. dec. 3. 23:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

“ És olyan, hogy műszaki alkalmassági nem kell? “

“Tüv” (most már dekra is lehet), HU (Hauptuntersuchung) és AU (Abgasuntersuchung) legyen érvényes. Ez a műszaki meg a zöld kártya. Ha még nem járt le, akkor nincs dolgod vele.

“És gondolom a német hivatalba is be kell jelenteni ezt az egészet, arról sem”

Ez a hivatal a Zulassungsstelle. Utána már nem kell menni sehová.

2021. dec. 3. 23:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Németországvan szó szerint minden sarkon van egy kereskedő. Besétálsz, kiválasztasz egy autót, segítenek minden részletben, 2 nap múlva mész a rendszámoddal és hazamész az autóval. Kb ennyi.
2021. dec. 4. 17:10
 8/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
2021. dec. 4. 18:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja, az lemaradt, hogy németeknél kereskedőtől jobb venni, mert ő jobban felelőségre vonható, ha átver, a privát nem. A törökök azt szokták csinálni, hogy amelyik nagyon rizikós, azt vagy csak exportra ajánlják, vagy valami rokonnal adatják el privát emberként.
2021. dec. 4. 20:07
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, ez hasznos tanács volt!
2021. dec. 5. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!