Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha véletlenül rossz bonus-malu...

Ha véletlenül rossz bonus-malus fokozatot adtam meg, mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Hamarosan jött volna az évforduló, és már megjött a következő évre az ajánlat, de eladtam az autót és vettem másikat. Az új biztosításnál kérdezte, hogy mi volt a besorolása az előzőnek, és én okos az új ajánlatét néztem, ami B02 és azt írtam be az új autóéba, pedig csak B01-ben volt az élő szerződés.(kétszer 9 hónap már letelt egyébként az első szerződéskötéstől) Mi a teendő ilyenkor? Lehet valami baj ebből vagy majd később küldenek még egy csekket, hogy fizessem ki a különbözetet vagy érdemes inkább felhívni őket és szólni?
2021. dec. 1. 21:25
 1/10 Vortrex ***** válasza:
90%

Semmire, figyelnek ezek, nem engednek meg maguknak ilyen tévedéseket. Mindenképp lekérdeznek a kártörténeti adatbázisból, amiből úgyis kiderül, és az alapján számolnak/számoltak neked díjat.

Baj akkor lenne, ha azelőtt soha nem is lett volna biztosításod (nem bírnának beazonosítani), és ennek ellenére kamuznál be valami oltárit.

2021. dec. 1. 22:09
 2/10 A kérdező kommentje:
Netrisken kötöttem, a rendszer nem néz utána semmi ilyesminek szerintem. Akkor majd küldik a különbözetet szerinted?
2021. dec. 1. 22:18
 3/10 Vortrex ***** válasza:
Ha zavarja őket, majd szólnak, ha ebből mégis probléma lenne, akkor az a biztosító hibája, hogy nem végzett elég alapos munkát. Ezért ne fájjon a fejed, te ebből nem jöhetsz ki rosszul
2021. dec. 1. 22:20
 4/10 Vortrex ***** válasza:
93%
Pedig utána néz a rendszer, meg kell adni minden adatot egy biztosításhoz, hogy korrektül beazonosíthassanak, arról nem beszélve, hogy ez a biztosítónak veszteség volna, szóval elég pontosan számol az az online kalkulátor, nem kell rajta izgulni
2021. dec. 1. 22:25
 5/10 Vortrex ***** válasza:
90%
Nem küldenek különbözetet, a gép azt számolta ki, ami neked jár, egy forinttal se jobbat.
2021. dec. 1. 22:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, akkor nem izgulok :)
2021. dec. 1. 22:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Korrigálni fogják, de egyszerűbb ha nem várod meg, és közlöd a biztosítóval a hibát.

"(3) A biztosító a biztosítási időszak kezdetét követő 45 napon belül megállapítja a szerződés végleges besorolását a biztosítási időszak kezdetére visszamenő hatállyal, egyidejűleg a kárnyilvántartásba bejegyzi a bonus-malus besorolást és a besorolás szerinti díjról értesítést küld az üzemben tartónak, amennyiben az az üzemben tartó nyilatkozata szerinti besorolástól eltér.

(4) Ha az üzemben tartó közlése alapján a szerződés besorolásához szükséges adatok a biztosítási időszak kezdetét követő 30. napig a kárnyilvántartásban nem beazonosíthatók, erről a tényről a biztosító az üzemben tartónak 15 napon belül értesítést küld. Ha a biztosítási időszak kezdetét követő 60. nap elteltével az adatok a kárnyilvántartásban továbbra sem beazonosíthatók, akkor a biztosító 15 napon belül A00 osztályban állapítja meg a szerződés végleges besorolását a biztosítási időszak kezdetére visszamenő hatállyal, és a besorolás szerinti díjról értesítést küld az üzemben tartónak."

2021. dec. 2. 08:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez miatt érdemes szólni nekik a hibáról:

"(5) Ha a biztosító tudomást szerez arról, hogy az üzemben tartó a kedvezőbb besorolás érdekében akár a gépjármű beazonosítására, akár a szerződés besorolására vonatkozóan valótlan adatokat közöl, melynek következtében a kárnyilvántartásban történő beazonosítás lehetetlenné válik, a biztosító a szerződést M04 osztályba sorolja."

2021. dec. 2. 08:24
 9/10 A kérdező kommentje:
#7,8 A beazonosítás nem lehetetlen, mert a megszűnt szerződés számát jól adtam meg, csak rossz fokozatba soroltam valószínűleg. Ha jól értelmezem, akkor erre az esetre a (3) vonatkozik. Köszi
2021. dec. 2. 09:17
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Viszont ilyenkor lehet, hogy extra adminisztrációs költséget is kérni fog a biztosító. Én ezért inkább jelezném nekik, mielőtt kiderül.

2021. dec. 2. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!