Ausztriában összetörték az autóm , de nem fizet senki, nagy segítség kellene, 1 hónapja várok csak vesztem a százezreket és autóval nem történt javítás még?
Figyelt kérdés
Kb 3 hete mentem egy parkolóban nyugodtan kis suzukival , mire egy 1 éves zsír új merci kitekintés nélkül nem adta meg a jobbkez szabályt a parkolóban (sötét volt, fénnyel jöttem, parkoló autók se takartak...csak a 18 éves hülye gyerek menozott a sok lóerős szarjával a haverjanak) és nekem jött oldalról. A lényeg hogy jöttek rendőrök, ők csak leírtak amit mondtunk, mondták a biztosítók majd lebokszolják de amúgy igazam van. Na hát azzal az autóval 2 különféle helyre jártunk dolgozni a barátommal, ez 1 hónapja kiesett, közlekedni lehetetlen ott ahol lakunk és a munkahely között, konkrétan ami kocsival 40p az máshogy száz eszközzel is 4 óra oda és vissza is...ezért bereltunk egy autót Magyarországrol, ami nyeli a pénzt már 100 ezer felett vagyunk a kukába dobva és várunk...azt mondták a biztosítónál hogy akkor lehet javítani a kocsit ha az ő biztosítója elismeri a hibát. Na nemrég jött a hír hogy be se jelentette hogy balesete volt ....most mit tegyek kérlek titeket segítsetek? Nemrég kezdtünk Ausztriában dolgozni, nehéz a dolgunk, pénzünk sincs erre ez történik, katasztrófa az egész, kb 2500 euró alsó hangon a kár amit javítani kellene, nekünk az egyrészt nem fér bele, másrészt az ő hibája, ő fizesse ki. De hogyan? Bármi tanácsnak nagyon örülnék , köszönöm előre is! (Bérautot elvileg ilyenkor lehet kapni cserébe míg javítják az autót ingyen, van egy faszi aki helyettünk intézi elvileg az ügyintézést az ügyben, O a mi biztositonknal dolgozik, és többek között nulla infó adás mellett ezt se mondta el hogy ilyen létezik....de mindegy mert míg be nem jelenti a srác és egy papírt nem kapunk meg, addig nem lesz előre lépés elvileg. Szörnyű az egész)2021. okt. 22. 09:02
1/7 anonim válasza:
Nem értem amit írsz. Bennem van a hiba tudom. A károkozónak semmit sem kell jelentenie az osztrákoknál sem. A kárt elszenvedett autós adja le a papírt a biztosítónak. Ha a rendőrök jegyzőkönyvével megfejelve adod be, még vita sem lehet. Az autóban keletkezett kárt az azt okozó biztosítója fizeti meg.
Az egyéb károkat polgári perben tudod érvényesíteni.
2/7 anonim válasza:
Ügyvéddel beszélj, de erre sajnos nem lesz azonnali megoldás. Utólag tudsz perelni bérleti díjat, vagy kiesett fizetést.
3/7 A kérdező kommentje:
Szóval nekem mint a kárt elszenvedett kell papírt beadnom az ő biztosítójanal?
2021. okt. 22. 10:26
4/7 A kérdező kommentje:
Mi bejelentettuk a sajatnal ,ezert van most ez a Feri aki mint ügyintéző segít, felvette a kapcsolatot a másik biztosítójanal, de ezt mondták, kell egy papír amin elismerik a kárt, de mindezek előtt egyáltalán a károkozó kell jelentse a kárt , ha pedig megvan a papír akkor lehet javítani . Ezt mondták, de nem történik semmi
2021. okt. 22. 10:33
5/7 anonim válasza:
Persze, hogy neked kell. Neki semmit. El sem kell ismernie a károkozást, ha egyszer a rendőr írást adott róla, hogy ő a hunyó.
6/7 A kérdező kommentje:
A rendőr csak leírta amit mondtunk, itt kint nem vallalhatnak véleményt, azt a biztosítókra hagyják, 2. elmondták hogy nem ők dontenek
2021. okt. 22. 11:04
7/7 anonim válasza:
IGEN, remélhetőleg nem túl későn esett le. Van ennek is határideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!