Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Vettem egy hete egy cégtől...

Vettem egy hete egy cégtől egy használt autót. Nem kaptam róla számlát. Ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés

Egy embertől vettem az autót, akinek volt egy cége, az autó a cég nevén volt. Azt mondta, hogy postán ki fogja küldeni a számlát az autóról. Az adásvételire az van írva az árhoz, hogy "szàmlàn", tehát nincs odaírva az, hogy mennyiért vettem. Kifizettem, àtirattam, megvan minden, a biztosítás, eredetiségvizsga, nevemen van. A törzskönyv hamarosan jön, megvan az új forgalmi is. De a számlát nem küldi a tulaj, hívtam és olyanokkal jött, hogy neki most erre nincs ideje.

Ha nem küldi egyàltalàn ki a számlát, akkor engem ez érinteni fog valamiben?

Nem szeretnék összetűzésbe Közszolgálati pályára készülök jövőre, és nem szeretnék semmilyen hatósági balhét.

2021. aug. 1. 14:02
 1/6 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék összetűzést. *

Egyébként a kormányablakban megkérdeztem van-e te Babi teendőm àtiratàs után, és azt mondták nincs.

2021. aug. 1. 14:03
 2/6 A kérdező kommentje:
További*
2021. aug. 1. 14:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Ott helyben kellett volna megkapnod! Nem is értem, h miért jöttél el számla nélkül. Soha nem fogod látni a számlát szerintem, itt valamit elsunnyogott. Neked bajod nem lesz ebből. Neked lett volna jó, ha megvan a számla, mert pl ha kijön egy olyan hiba a kocsin, ami
2021. aug. 3. 18:21
 4/6 anonim ***** válasza:
*amit nem éri meg meg csináltatni és rejtett hiba, vissza akarnád adni a kocsit, akkor számla nélkül nehéz lesz! Lehet
2021. aug. 3. 18:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Vagyis vissza adhatod, de nem tudod bizonyítani, h fizettél érte.. Lehet írt egy számlát, és kitudja mit írt rá.. 5000Ft-ot is irhatott. Bocs, h részletekben írtam.
2021. aug. 3. 18:26
 6/6 A kérdező kommentje:

Szerelővel mentem autót vásárolni, és azt mondta, hogy ezt így szokták, hogy postán küldik ki. A szerelő egyébként alaposan átnézte az autót, reméljük nincs is nagyobb baja annàl, mint amiket észrevett(apró rozsdafolt, olajcserés már, meg egyéb kisebb dolgok). Így sem lesz olcsó a szerviz. Mondjuk nem éppen egy fiatal autóról van szó.

Köszönöm a választ!

2021. aug. 5. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!