Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kölcsönadási szerződèst...

Kölcsönadási szerződèst szabályozza ezt, vagy külön szerződèsben kell leírni?

Figyelt kérdés

lènyegèben azt, hogy minden javítást, benzint, parkolás,biztosítás,(tehát hogyakocsi minden!!! felmerülő költsège engem illet)

kaptan kölcsön egy autót, ès ezek fizetèsèt kell igazolnom. Hivatalos, letölthető formanyomtatványú szerződès van, ezt nem tartalmazza, de nem tudom a jogszabályt, hogy ezt külön említeni kell e...

2021. júl. 22. 15:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Erre van az üzembentartó, aki minden üzembentartási költséget áll az autón.

A tulajdonossal egy "üzembentartói szerződést" kell írnotok, ugyanúgy kapható indigós nyomtatvány hozzá írószer boltban.

Ilyenkor a forgalmi is átkerül az üzembentartó nevére, az ő felelőssége a műszakiztatás is.

2021. júl. 22. 16:02
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezt kell intéznie a tulajnak:

[link]

2021. júl. 22. 16:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Az "elromlott a kölcsön kapott autó" esetekből csúnya ügyek tudnak kerekedni.

"Nálad romlott el"

"Már akkor is rossz volt, amikor ide adtad" stb, stb... érdemes külön szerződést írni, de egy műszaki átnézés sem ártana az autón.

2021. júl. 22. 16:08
 4/5 A kérdező kommentje:
családon belül van az autó, nincs ebből vita, csak hogy elfogadja a nav kiadásnak (mert minden kiadásomat igazolnom kell egy kèrelem miatt.) ezèrt van ez a kèrdès....
2021. júl. 22. 16:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Semmi értelme se az üzembentartóinak, se a kölcsönadási szerződésnek...

Én nekem 2 ,,autóm" van oda üzembentartóival, az egyiket nem rég ,,eladta" az üzembentartó, de nekem kellett mászkálnom utána, meg riogatott, kamu dolgokat talált ki az üzembentartó, csak azért, hogy azonnal intézzem...

Ugye ilyenkor jogilag nem is adod el a kocsit...

És mi van ha meghal a tulaj?? Elöröklik tőled a kocsit és el is veszted az üzembentartói jogodat.

Sőt, volt olyan, hogy egy bírósági ügyem miatt lefoglalta az üzembentartóival ,,eladott" autót a NAV, szerencsére csak zálog került rá, ténylegesen nem vitték el, de akkor is pattogott az üzembentartó, hogy neki akkor ki kell fizetnem a kocsi értékét...

Ha üzembentartóval van Nálad az autó, úgy veszel kocsit, hogy nem írtod át, akkor igen is bebukhatod az autót, ha a tulajnak adóssága keletkezik vagy meghal...

Mi értelme van??

Esetedben családon belül azt hiszem csak forgalmit kell cserélned meg törzskönyvet, 12-ből megúszod és JOGILAG TIED az autó!

2021. júl. 25. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!