Mi a különbség az 1-es és 2-es orvosi alkalmassági között?
Azt tudom, hogy 1-es kell A, B kategóriához es 2-es pedig C, D kategóriájú jogosítványokhoz.
Arra lennék kíváncsi, hogy miben különbözik ez a kettő egymástól. Egy 2-esnél mivel visgálnak meg alaposabban, vagy milyen más követelményeknek kell megfelelni?
Régen ennek utána mentem jogszabály szerűen, mert volt egy kis gondom az orvossal 10 éve, de már nem emlékszem hol van felsorolva.
Azt tudom, hogy az autóshoz két szemmel kell elolvasni a táblát 0.5 metrikus egységig, kamionosnál viszont egy szemmel kell elolvasni 0.8 metrikus egységig, szigorúbb.
Autósnál nincs kötelező várnyomásmérés, ehhez képest minden doki azzal kezdi. :D
Vannak orvosok akik még EKG-ra, kardiológiára meg vérlaborra is elküldenek a szaros autós jogsihoz, mikor nem kötelező. Ha meg felháborodsz akkor megállapítja jelentésben kamuból, hogy egészségügyi problémát talált nálad és onnantól meg csak a megkövetelt vizsgálatok után kapható meg az alkalmassági. Nekem pont emiatt volt bírósági ügyem a dokival, kicsit elharapóztak a dolgok. Ráadásul szerette a hálapénzt én meg sose adtam neki, a nagy francokat fogok, szóval duplán rühellt engem. Viszonoztam neki. Szerencsére elköltöztem már onnan, a mostani orvosom le se szarja, olvasás vérnyomás és viszlát. Katasztrófa ami megy ezzel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!