Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Egy újabb vicc a KGFB díj...

Egy újabb vicc a KGFB díj megállapításánál?

Figyelt kérdés

Több mint 4 évtizede fizetek KGFB-t, több évtizede tartozok a B10-be. Tavaly vettem új autót, és ami díjat megállapítottak, most majd a duplájáról küldtek értesítést, amiben benne volt, hiányoznak adatok. Fölhívtam a biztosítót, az ügyintéző közölte, hogy nincs feltüntetve a megtett kilométer. Mondom tavaly nem is lehetett, mert új az autó, ezért nincs kitöltve az utolsó műszaki vizsga dátuma se. Kérte a futásteljesítést, bemondtam. Erre bemondta az új éves díjat, ami 7000 forinttal lett csak kevesebb. Kérdeztem, ha több km-t mondok, kevesebb lenne? Mondja igen, mert ebből látják, hogy mennyit vettem balesetmentesen. Kérdem: ha valakinek garázsban áll, az többet fizet? Válasz: IGEN. Kérdem, s ha közben a másik autóját használta naponta, vagyis vezetett? Azt a vezetést csak annál az autónál tudják a díjban csökkentésként beszámítani. Kérdem, mióta van ez a hülyeség? Tavalytól...

Ennek mi értelme, tud valaki értelmes választ adni?

2021. jan. 21. 11:32
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Mindenki olyan algoritmust használ a díjak megállapítására, amilyet akar. Ez a válasz. Nem vagyok se biztosítási matematikus, se gazdasági szakember. De nem is kell annak lenni. Meg kell nézni, hol a legolcsóbb a díj, és oda kell menni. Jövőre majd így teszel, remélem.
2021. jan. 21. 11:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Azért elképesztő, hogy tavaly új autóra negyedévente fizettem 4439 forintot, most meg negyedévre küldtek 9330 forintot. Ezt csökkentik a bemondott futásteljesítés után negyed évente 1750 forinttal, tehát lesz 7580 .... ez is 3141-el több, miközben a B10-em változatlan.
2021. jan. 21. 11:49
 3/6 A kérdező kommentje:
Péklapáttal kellene pofáncsapni azt, aki ilyen szempontot állapít meg a díj kiszámításánál. Vagyis a több évtizedes (legalább 30 év) B10-es besorolásom mit sem ér, helyette az egy autóval lefutott kilométerekkel csökkentik a díjat. Anyátok!
2021. jan. 21. 11:55
 4/6 anonim ***** válasza:
88%
Teljesen felesleges hőbörögni ezen, ahogy az első írja, a biztosítók akármekkora tarifát hirdetnek. Nem kötelező ott maradni, szabad váltani. Megvan az oka a tarifa megállapításának. Nem akar ilyen csoportot, autót, kW-t annyira biztosítani például. A B10 csak egy kedvezmény.
2021. jan. 21. 15:00
 5/6 D. Brasco ***** válasza:
90%
Figyelj már,most komolyan mit hisztizel?!?Ott van a netrisk meg a többi ilyen biztositas számoló cucc....beirod az adatokat megnézed melyik a legolcsóbb azt leszerződsz velük.....jó napot......nem kell neked a jelenleginél maradnod,meg feleslegesn túráztatnod magad azon ki hogyan allapitja meg a dijat....
2021. jan. 21. 15:12
 6/6 anonim ***** válasza:
62%
Az új kocsi ugyanakkora teljesítményű, mint a régi? Hogy idézzelek, péklapáttal kéne pofáncsapni, akinek új autóra telik, de nekiáll hisztizni pár ezer forinton, ugyanakkor a nyomorult netrisken nem képes megkeresni a legolcsóbb ajánlatot.
2021. jan. 21. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!