Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Adásvételi szerődés közös...

Hd007 kérdése:

Adásvételi szerődés közös megeggyezésel felbontás?

Figyelt kérdés

vettem volna egy autót de közben eredetvizsgán kiderült hogy nem tudom átírni,a kereskedő visszadta a pénzt én visszavittem az autót.

A szerződést közös megeggyezéssel hogy lehet felmondani?

Azt mondták hogy az adásvétlire irjuk rá hogy közös megeegyezéssel felbontjuk és írjuk alá.A biztosító kér egy ilyen adásvételit.

Ez így működik?

Köszi előre is.

2021. jan. 21. 11:10
 1/1 anonim válasza:

Bár nem vagyok jogász, de szerintem a javasolt megoldás tökéletes.

Annyit tennék hozzá, hogy az esetleges későbbi (pl. biztosítói) kötekedések elkerülése érdekében jó, ha pár szóval a visszalépés indokát is rögzítitek a szerződésen, tehát nem pusztán a tényt. Emellett én a visszamondott szerződési példányom mellé csatolva őrizném egy darabig azt a papírt is, amely az átírhatatlanságot igazolja - már ha van ilyen.

2021. jan. 29. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!