Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Autó átírásával kapcsolatos...

Autó átírásával kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés
Egyik rokonom autóját használom pár hónapja, érvényes biztivel, műszakival, tehát minden fizetve van, ki is van fizetve a vételár, viszont még írtam át, adásvételit nem írtunk még, ez jövő héten lesz esedékes. Na most egy olyan probléma van, hogy a tulaj az említett rokon, viszont az üzembetartó a rokon apja, aki meghalt néhány hónapja, így a forgalmiban a halott neve szerepel. Nem tudom ez mekkora probléma. A 15 napos határidő az adásvételi időpontja után számlálódik, de nézik ilyenkor az új, nevemre szóló biztosítás megkötésének időpontját is, vagy csak az adásvételi dátumát? Elfogadják-e a személyi helyett a jogosítványt is, amivel ugyanúgy tudom igazolni magam?
2021. jan. 11. 00:50
 1/8 A kérdező kommentje:
Viszont még NEM írtam át. Kimaradt a nem, bocsánat.
2021. jan. 11. 00:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az adásvételi napján neked már kötnöd kell névre szóló biztosítást.

Senkit nem érdekel mi van az üzembentartóval. A tulajdonos joga eladni az autót.

Az más kérdés, hogy így én nem mentem volna bele, hogy már a pénzt is oda adtad de szerződés nem volt írva.

2021. jan. 11. 01:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, ez kockázatos, egy balesetnél pl. De igyekeztem ezidő alatt az autót keveset használni, a félreértések elkerülése végett. Nem mentség akar lenni, de közbe jött egy-pár dolog, a jelenlegi coronás helyzet is, így az átírásra akkor nem futotta már. Jóban vagyunk, nem is akarok ezzel visszaélni, így a héten elrendezem.
2021. jan. 11. 01:08
 4/8 A kérdező kommentje:
Az új bizti a keddi (01.12.) naptól érvényes, a legegyszerűbb talán az adásvételi időpontjának is azt megadni. Nem akarom túlbonyolítani, de ez az első.
2021. jan. 11. 01:11
 5/8 D. Brasco ***** válasza:

"Igen, ez kockázatos, egy balesetnél pl"

Pont balesetnel nem erdekelt volna ez senki,mert papiron a kocsival minden rendben van,az mas kerdes hogy a rokonod nevén van meg hogy te vezetted,de gondolom neked is minden rendben az irataiddal igy kb senkit nem erdekelt volna a dolog.

Egyenkent nem is értem,hogy lehet úgy autót venni,hogy mar ki van fizetve meg minden,de papirt azt nem irtunk......nyilvan most mar azt a napot irjatok az adasvetelire amikor a biztositast kötöd es akkor fedezetlensegi dij sincs

2021. jan. 11. 06:50
 6/8 anonim ***** válasza:
42%

A rokonod intézze el az örökléssel kapcsolatos dolgokat, ha eddig b/szott rá. Aztán utána írjátok meg az adásvételit.

Nem lesz egyszerű motiválni, ha már egyszer pénz a zsebben

2021. jan. 11. 07:32
 7/8 mindentudó99 ***** válasza:
42%
Így van előbb vegye a nevére a kocsit. Aztán tudod intézni. Jò nagy hüjesèget csináltál.
2021. jan. 11. 08:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Leírta, hogy a tulaj a rokon. Nem tudom mit nem lehet ezen érteni.

Kutyát nem érdekli mi van az üzembentartóval.

2021. jan. 11. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!